PSnews

Ultima Oră

Eficiența energetică a caselor, mai importantă decât luxul

LinkedIn

Luxul din casă pică pe locul II în planurile românilor care vor să aducă o schimbare radicală locuinței lor, pe primul loc fiind interesul acestora de a îmbunatății eficiența energetică a casei.

Un sondaj realizat de E.ON la nivel european arată că o treime dintre cei care plănuiesc să schimbe ceva în casă ar opta pentru creșterea eficienței energetice a locuinței.

34% dintre respondenții la chestionarul E.ON au recunoscut că sunt tentați să reducă cheltuielile cu consumul de enerfie prin adoptarea unor soluții moderne de economisire a acesteia, anunță compania într-un comunicat de presă remis redacției PSNews.ro.

Sondajul „Living in Europe” a fost efectuat pe un număr de 8 000 de persoane în Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria. Românii sunt pe locul III în rândul europenilor care sunt preocupați de economisirea energiei în consumul casnic, locul I fiind deținut de unguri, care au specificat în proporție de 51% că ar investi în astfel de soluții.

Locul secund este ocupat de italieni, 37% dintre aceștia arătându-se interesați de o astfel de investiție.

16% dintre conaționalii chestionaţi pe tema investițiilor pe care ar dori să le facă în viitorul apropiat  au recunoscut că ar fi mai degrabă tentaţi să îşi schimbe mobilierul din casă cu unul elegant, în vreme ce 11% şi-ar cumpăra fără să clipească aparatură electronică high-tech.

Vechea preocupare a românilor de a-şi extinde spaţiul de locuit se regăseşte şi ea în sondajul menţionat, 10% dintre respondenţi afirmând că fix asta ar face cu banii, în frumoasa ipoteză că ar dispune de ei, mai arată comunicatul de presă E.ON.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi