Skip to content
Politică

Eforturile SRI în cifre şi adevăraţii eroi. Hellvig dezvăluie dimensiunea riscurilor teroriste şi cibernetice

" "

Cum arată eforturile Serviciului Român de Informaţii în cifre şi care este situaţia adevăraţilor eroi ai SRI. Directorul instituţiei, Eduard Hellvig, dezvăluie dimensiunea riscurilor teroriste şi cibernetice.

Prezent, marţi, la bilanţul SRI pe anul 2015 (eveniment la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis), directorul Hellvig a subliniat că, „în spatele fiecărui rezultat, stau zeci de ofiţeri şi sute de zile de muncă şi mai stau adevăraţii eroi ai intelligence-ului: sursele noastre”.

 

În acelaşi context, Eduard Hellvig s-a plâns de cadrul legislativ „neadecvat şi în continuă schimbare”.

„Nu suntem perfecţi, pentru că mai avem de lucru în ceea ce priveşte transparenţa activităţii Serviciului şi pentru că nu am atins maximul de gestionare a resurselor. Toate acestea le-am făcut într-un mediu de securitate extrem de complicat, cu un cadru legislativ neadecvat şi în continuă schimbare. Prioritatea este siguranţa cetăţenilor, pentru că terorismul, corupţia, crima organizată şi agresiunile cibernetice îi vizează astăzi în mod direct”, a declarat Hellvig.

Directorul SRI a dat şi câteva exemple: „nepermiterea intrării în ţară sau expulzarea a peste 540 de persoane cu risc terorist, am avut sau avem în atenţie alte 9.000 de persoane care nu au acces pe teritoriul naţional, specialiştii SRI au gestionat peste 550.000 de alerte cibernetice”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *