Skip to content
Sport

Ei bine, e o conspirație!

Sâmbătă seară, ARCUB a oferit bucureștenilor un spectacol unic în care umorul negru a fost cel care a condimentat drama unei lumi ostile.

Se spune că viața-i asemeni unei piese de teatru, nu contează cât de lungă sau scurtă e, ci cât de bine trăită. O demonstrează și Prizonierul din Manahttan.

Ei bine, într-o societate ostilă cu ființa umană, un cuplu newyorkez caută speranțe într-o lume potrivnică.

”La intersecția dintre 88 si 2nd Avenue, moare până și cactusul!”

Captivi în societatea vitregă în care se află, Mel și Edna trăiesc doar pentru a-și asigura condițiile omului modern. Nimic ieșit din comun până aici. Dar când Mel își pierde locul de muncă la 45 de ani, cei doi încep să simtă blazarea și devin deranjați de tot ce îi înconjoară. Totul moare între ei când gălăgia metropolei îi acaparează, vecinii sunt deranjanți, apartamentul neîncăpător și nici Valiumul nu-și mai face efectul. Toate acestea îi aduc în pragul nebuniei pe Mel și Edna, iar la întrebarea de ce toate astea i se întâmpla tocmai lui, un singur răspuns îi vine în minte lui Mel: E o conspirație. O mare conspirație a speciei umane. Iar de aici, lucrurile prind amploare. ”La intersectia dintre 88 si 2nd Avenue, moare până și cactusul!”. Așa și între cei doi. Acum nimic nu mai rămâne de făcut, doar o căutare infinită a fericirii într-o lume vitregă.

Tiberiu Păun și Afrodita Androne au fost cei care au dat viață cuplului Mel și Edna printr-un joc de excepție, iar aplauzele frenetice de la final au confirmat-o. Spectatorii au trăit alături de cei doi blazarea, furia, haosul, nebunia la cele mai înalte cote, până la lăsarea cortinei.

Subiectul pus într-o manieră menită să stârnească râsul, dar care deranjează o lume întreagă, plantează în mintea noastră sămânța unui gând puțin mai profund: cu toții suntem, în speță, prizonierii lumii în care trăim.

Comedie neagră savuroasă, celebră prin anii `70, dar la fel de actuală și în ziua de azi, Prizonierul din Manhattan, prezentat sâmbătă seară de ARCUB, a ridicat din nou o sală întreagă în picioare și o va mai face multă vreme de acum înainte. Spectacol de bifat, oferă toate ingredientele unei seri de neuitat, în care, preț de două ore, vei râde și totodată, te vei întreba dacă merită lăsat totul în urmă în goana pentru lucrurile impuse de societate.

Nu degeaba se spune că toți avem nevoi și vise, iar când nevoile ne sunt împlinite, visele devin unicul sorginte al nefericirii noastre.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *