Skip to content
Politică

Elan Schwartzenberg, la un pas de a fi predat autorităților române SURSE

www.riseproject.ro

Autoritățile de la București negociază cu oficialii de la Tel Aviv pentru aducerea din Israel a controversatului om de afaceri Elan Schawrtzenberg, fugit în țara din Orientul Mijlociu de mai mulți ani.

În vara anului trecut, fostul soț al Mihaelei Rădulescu a fost pus sub urmărire internațională, fiind acuzat de a fi intermediat mita dintre frații Mazăre și omul de afaceri israelian Avraham Morgenstern.

Dosarul în care DNA îl vizează pe Schwartzenberg a fost disjuns din cel în care sunt judecați frații Mazăre. Omul de afaceri este acuzat că i-ar fi dat 175.000 de euro primarului pentru a câștiga contractul privind construirea locuinţelor sociale din cartierul „Henri Coandă” din Constanţa, menționează cotidianul.ro.

Morgenstern a dispărut de sub nasul autorităților române, deși era pus sub control judiciar, cazul decanșând un scandal imens în urmă cu o ăptîămână și jumătate, Opoziția cerând demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.

Pe 11 august, judecătorii Curții de Apel București l-au condamnat definitiv pe omul de afaceri israelian la 8 ani de închisoare, dar acesta nu a mai fost găsit de polițiști.

Pe de altă parte, surse din interiorul instituțiilor judiciare susțin că Codruț Marta, fostul adjunct al lui Sorin Blejnar, dat dispărut, ar fi fost asasinat, iar autoritățile au indentificat cine sunt criminalii. Acesta a fost dat dispărut în 2012.

El este cercetat, alături de fostul şef al ANAF, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciul de peste 15 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *