Skip to content
Politică

Elan Schwartzenberg, victorie de parcurs în justiție împotriva statului român

Omul de afaceri, Elan Schwartzenberg, a primit vineri o veste favorabilă din partea Tribunalului București în legătură cu arestul preventiv în care acesta se afla.

CITIȚI AICI: Tribunalul București îl ține în corzi pe Schwartzenberg: se va întoarce în România?

Concret, acesta se va putea întoarce în România întrucât Tribunalul București a decis vineri să admită cererea depusă de Elan Schwartzenberg ce vizează revocarea arestului preventiv şi retragerea mandatului european de arestare şi cererea de dare în urmărire generală.

Important de precizat în legătură cu decizia luată de tribunal este ca nu e una finală.

„Admite cererea de revocare și revoca măsura arestării preventive dispuse fața de inculpatul Emilian Schwartzenberg. Dispune retragerea cererii de dare în urmărire internațională și a mandatului european de arestare emise pe numele inculpatului la momentul rămânerii definitive a prezenței hotărâri. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în decizia de vineri a magistraților Tribunalului București.

Acesta era dat în umărire internaţională din 2016 imediat după ce Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare în lipsă pe numele său.

Cei care au cerut arestarea omului de afaceri sunt procurorii DNA. La 30 mai 2016 Elan Schwartzenberg era acuzat de complicitate la dare de mită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *