Skip to content
București Economie

ELCEN: Cei cu centrale termice ar trebui să plătească o taxă

opiniatimisoarei.ro

Claudiu Creţu, Administrator Special ELCEN, consideră că cei care își instalează centrale de apartament ar trebui să plătească o taxă, la fel cum Electrocentrale Bucureşti plăteşte certificate de emisii de carbon.

„Există un mit care ar trebui demontat, şi anume acela că ar fi mai accesibil să ne instalăm centrale de apartament decât să fim racordaţi la SACET. Piaţa încălzirii ar trebui să se bazeze pe fundamente corecte de competitivitate. Aşa cum ELCEN plăteşte certificate de CO2 de zeci de milioane de euro pentru cantitatea de gaz pe care o foloseşte, aşa şi cei care îşi instalează centrale de apartament ar trebui să plătească o taxă”, a declarat Claudiu Creţu, Administrator Special al ELCEN la conferinţa organizată, marţi, de COGEN Europe, COGEN România, Ecovis Ciurtin şi Asociaţii, în parteneriat cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), relatează Adevărul.

1 comentariu la “ELCEN: Cei cu centrale termice ar trebui să plătească o taxă

  1. 1. Taxa c.verzi platesc la gaze consumate si la en.electr.
    2. Daca blocul are incalzire mixta RADET si centrala apartament, cel care are centrala plateste la RADET si incalzire a tevilor care traverseaza apartamentul, deci c.verzi.
    3. Iesirea din faliment sa o faceti cu banii pe care i-au incasat cei care au nu au fost in stare sa fie manageri!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *