Skip to content
Politică

Element cheie din campania prezidențială a lui Iohannis unde Blaga a dat fail. FOTO

PDL și PNL au decis în luna iulie să participe în cursa prezidențială sub formă de alianță, prezentându-se cu tandemul Klaus Iohannis candidat la Președinție și Cătălin Predoiu premier, în cazul în care prezidențiabilul ACL va câștiga lupta pentru scaunul de la Cotroceni și ulterior va reuși să formeze o majoritate parlamentară în jurul său.

Din momentul în care a fost anunțată dorința pentru o fuziune a celor două formațiuni politice, la PNL lucrurile au început să se pună imediat în mișcare, începând cu mediul online. Ne aducem aminte de promisiunea lui Iohannis că va facem o campanie bună în online. Ceea ce aparent a și încercat, cu ajutorul guerrilei digitale.

Pe de altă parte, nu se poate spune același lucru și despre tabăra democrat-liberală, care pare ca și absentă la capitolul promovare online a candidatului alianței. Chiar dacă șeful de campanie al lui Iohannis este chiar șeful PDL, Vasile Blaga, acesta din urmă pare să nu fi dat prea multă atenție online-ului.

Un exemplu concret îl putem vedea când ne uităm pe site-ul oficial al PNL. Pe toată durata campaniei, liberalii au fost cei care au promovat intens în mediul online candidatura prezidențială a lui Iohannis, același lucru întâmplându-se și pe site-ul oficial al PNL, care a fost updatat în mod constant.

pnl site

În schimb, Vasile Blaga, șeful campaniei ACL la Președinție, a fost marele absent atât din mediul online cât și din punct de vedere vocal, un exemplu fiind acela că, în spațiul virtual, Vasile Blaga și PDL este ca și inexistent.

Cu toate că liderul PDL Vasile Blaga a fost numit șeful campaniei electorale lui Klaus Iohannis, acesta nu figurează și nu este promovat pe site-ul oficial al PDL-ului. Mai mult, pe site-ul oficial al democrat-liberalilor cel mai recent comunicat de presă datează din 29 iulie 2014. Atunci PDL avea încă prezidențiabil propriu, în persoana lui Cătălin Predoiu.

Este un semn de întrebare serios cu privire la cât de importantă a fost campanie în online a lui Iohannis pentru însuși șeful său de campanie, liderul PDL, Vasile Blaga. Viziuni probabil diferite.

pdl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *