Skip to content
Politică

UPDATE Element SURPRIZĂ în dosarul Microsoft. Numele lui Dorin Cocoș și al lui Ponta apar în dosar

" "

UPDATE:

Fostul şef al Fujitsu în România Claudiu Florică i-ar fi oferit 3 milioane de euro fostului ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, ceruţi de acesta pentru încheierea acordului 2009-2012 privind cumpărarea dreptului de utilizare de programe, susţin procurorii din dosarul licenţelor Microsoft.

" "
" "

Anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) arată, într-un document din dosarul licenţelor Microsoft, că Gabriel Sandu, ministru ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010 şi membru al Grupului de Promovare a Tehnologiei Informaţiei în România, ar fi cerut mită de la avocatul Doru Boştină şi de la fostul şef al Fujistsu România, Claudiu Florică, pentru facilitarea accesului la contractele privind licenţele Microsoft.

Astfel, se arată în documentul citat, Sandu „a iniţiat şi contrasemnat HG nr.460 din 15 aprilie 2009 pentru atribuirea competenţei MCSI de a desfăşura procedura de licitaţie deschisă, licitaţie restrânsă sau negociere cu publicare prealabilă a unui anunţ de participare, după caz, în vederea încheierii unui acord-cadru ce are ca obiect achiziţia dreptului de utilizare de produse software prin închiriere cu opţiune de cumpărare şi a încheiat Acordul cadru cu Asocierea CON.NET (lider), D-CON.NET GmbH, COMSOFT DIRECT AG, BECHTLE HOLDING SCHWEIZ, DOM SOFT SRL în condiţiile în care documentaţia de achiziţie a inclus criterii restrictive de natură a favoriza Asocierea mai sus menţionată şi fără a avea în vedere preţurile practicate de aceasta raportat la cele practicate de Microsoft în relaţia cu SC DIM SOFT SRL şi ulterior de SC DIM SOFT SRL în relaţia cu D-CON.NET GmbH”.

Apar elemente noi în dosarul Microsoft, în care DNA a cerut începerea urmăririi penale pe numele a nouă foști miniștri.

Semnătura lui Adrian Năstase apare pe contractul Microsoft. Informaţia apare în cererea de aviz trimisă de Direcția Națională Anticorupție la Cotroceni. Potrivit procurorilor, Adrian Năstase ar fi semnat memorandumul privind parteneriatul cu Microsoft. În document apar şi semnăturile altor persoane pentru care s- a cerut deja începerea urmăririi penale – Adriana Ţicău, Şerban Mihăilescu, Dan Nica, potrivit digi24.ro.

De asemenea, și numele premierului Victor Ponta apare în dosarul Microsoft. Conform primelor informații, se pare că premierul a sprijinit firma Fujitsu, iar firma ar fi dat calculatoare pentru sediul TSD.

Potrivit declaraţiei unui martor din dosarul Microsoft, în 2004, Claudiu Florică (fostul şef al Fujitsu România) s-a întâlnit cu Victor Ponta care avea la acea vreme funcţia de şef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase şi a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei şi prin această presiune să oblige practic, firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în cele două extensii de contract, una în valoare de 20 milioane de dolari şi cealaltă de 96 milioane de dolari, semnate în timpul guvernării PSD, notează realitatea.net.

În schimbul acestei susţineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens în baza unei donaţii făcută prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea dată.

 De asemenea, omul de afaceri, Dorin Cocoș, ar fi primit 8-9 milioane de euro mită în dosarul Microsoft, precizează surse DNA.

„Tot din discuţiile purtate am înţeles că sumele remise lui Dorin Cocoş au fost în cea mai mare parte remise în numerar, banii fiind retraşi numerar din Elveţia de Pescariu Dinu şi înmânaţi personal de acesta lui Dorin Cocoş. Din câte am auzit, Dorin Cocoş a primit 8,9 milioane euro, iar Gheorghe Ştefan circa trei milioane de euro. Tot în jur de trei milioane a primit şi Gabriel Sandu”, se arată într-un document al DNA.

4 comentarii la “UPDATE Element SURPRIZĂ în dosarul Microsoft. Numele lui Dorin Cocoș și al lui Ponta apar în dosar

  1. Romanii s-au obisnuit cu JUSTITIA la televizor –cu buzduganul aruncat in poarta PALATULUI . Comentariile unor specialisti ziaristi–ANUME– cu informatii de la FBI–sa cazi pe jos–care incearca din rasputeri sa inveleasca cat mai frumos temele pentru acasa . Curios ca apar nume de martori din ancheta–CLAUDIU FLORICA . Nu stiu dar parca se joaca un scenariu cunoscut—NELU IORDACHE—spune ma— DUMITRU PREDA—BATRANUL UMBRELOR–care amintea ceva in treacat la DD tvOTV–despre un dosar ce i se pregateste lui PONTA . JUSTITIA intr-un stat normal trebuie sa faca JUSTITIE– nu sa faca SCENARII .

  2. Si lipsa de respect fata de cei care comenteaza este evidenta.
    Jurnalistii care se respecta nu spun
    ” Comentariul tau” ci Comentariul dvs”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *