Skip to content
Puterea Știrilor Video

„Elementul decisiv” care a dus la ruperea coaliției cu USR și revenirea la PSD: Ce spune purtătorul de cuvânt al PNL

ps news

Invitat la Puterea Știrilor, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a vorbit despre momentul ruperii coaliției de guvernare cu USRPLUS și UDMR, precum și despre factorii care au contribuit la decizia de a forma o guvernare cu social-democrații. Purtătorul de cuvânt al liberalilor a precizat că „useriștilor le-a lipsit puțină maturitate politică și cumpătare – un element care ar putea să fie decisiv în a stabiliza relația cu PNL”. „A fost elementul decisiv în a desface acea guvernare și a alege singura posibilitate fiabilă la vremea respectivă, o alianță cu PSD pe obiective care să asigure guvernarea”, a explicat Ionuț Stroe, la Puterea Știrilor.

Liberalul este de părere că partidul condus acum de Dacian Cioloș „cu greu se va mai ivi cu decizia de a guverna împreună cu Partidul Național Liberal (PNL)”.

„Din păcate, USR s-a ivit cu o situație care cu greu o va mai atinge, aceea de a guverna împreună cu Partidul Național Liberal (PNL). N-au știut să gestioneze această situație, le-a lipsit puțină maturitate politică și cumpătare – un element care ar putea să fie decisiv în a stabiliza relația cu PNL. Această imaturitate politică, din păcate, s-a tradus cu această plecare de la guvernare. Am fi putut realiza lucruri bune împreună, aveam o agendă clară și bine definită la momentul respectiv, o majoritate parlamentară. Eu cred că din aceste greșeli ale trecutului ,USR poate învăța, dar cu greu se vor mai ivi cu situația în care să guverneze.

Din păcate, în momentul în care a trebuit să dea măsura responsabilității și valorii lor nu au reușit acest lucru și s-a văzut. Acesta a fost elementul decisiv în a desface acea guvernare și a alege singura posibilitate fiabilă la vremea respectivă, o alianță cu PSD pe obiective care să asigure mai departe guvernarea”, a declarat Ionuț Stroe, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *