Skip to content
Politică

Elena Grecu, concurentă pentru șefia DNA, este suspectă într-un dosar la același parchet DOCUMENT

realitatea.net
" "

Procuroarea Elena Grecu (foto sus), care a intrat în cursa pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA), este suspectă într-un dosar la același parchet din Știrbei Vodă. Găsiți mai multe detalii în rândurile care urmează.

Magistratul este bănuit de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals și favorizarea făptuitorului, în legătură cu o speță penală care i-ar fi fost fabricată unui polițist judiciar din județul Tulcea.

" "

În martie 2016, polițistul judiciar Dumitrel Grigore a formulat la PICCJ o plangere penala impotriva mai multor magistrati din Tulcea si Constanta, printre care Elena Grecu si procurorul DNA Andrei Bodean, actuala candidata la sefia parchetului anticoruptie fiind acuzata de participare la un grup organizat in vederea savarsirii de infractiuni, abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals si favorizarea faptuitorului. Plangerea lui Dumitrel a fost trimisa ulterior de PICCJ la DNA – Sectia de combatere a coruptiei, unde s-a format dosarul 201/P/2016, dispunandu-se la 20 aprilie 2016 declansarea urmaririi penale cu privire la fapta (in rem). Totusi, in cele din urma, la 5 decembrie 2016, DNA a dispus clasarea dosarului, scrie Luju.ro.

Solutia de clasare a fost atacata cu plangere de Grigore Dumitrel, iar actiunea acestuia a fost admisa in ianuarie 2017. Mai exact, in 18 ianuarie 2017, seful Sectiei I DNA Gheorghe Popovici (cunoscut pentru instrumentarea dosarelor ANRP) a admis plangerea formulata de Grigore Dumitrel, constatand ca “probatoriul administrat in cauza este insuficient ca sa poata ajunge la o concluzie cu privire la existenta ori inexistenta faptelor sesizate”, iar “temeiurile pe care s-a intemeiat solutia de clasare nu subzista”. Drept urmare, prin Ordonanta nr. 1/II-2/2017, Gheorghe Popovici a dispus admiterea plangerii lui Grigore Dumitrel si revocarea ordonantei de clasare din 5 decembrie 2016 din dosarul DNA 201/P/2016 in care actuala candidata la sefia parchetului anticoruptie Elena Grecu era acuzata de grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals si favorizarea faptuitorului.

Ordonanta de revocare a solutiei de clasare dispusa fata de procuroarea DNA Elena Grecu a fost trimisa de Gheorghe Popovici la Curtea de Apel Bucuresti, avand in vedere implicarea mai multor magistrati. Curtea de Apel Bucuresti si-a declinat insa competenta la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in conditiile in care doi dintre cei vizati de plangere erau procurori DNA.

In cele din urma, prin incheierea 317 din 31 mai 2017, pronuntata in camera de consiliu in dosarul 654/2/2017, judecatoarea ICCJ Angela Dragne a confirmat ordonanta procurorului Popovici de infirmare a solutiei de clasare si a dispus redeschiderea urmaririi penale fata de procuroarea DNA Elena Grecu.

Găsiți AICI decizia magistratului Angela Dragne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *