Skip to content
Politică

UPDATE Udrea a ajuns la instanța supremă/ Elena Udrea află azi dacă scapă de arest

UPDATE 8.48 Elena Udrea a ajuns la instanța supremă, unde va fi susținută de Ruxandra Dragomir. Ședința prin care judecătorii vor decide ultima șansă a Elenei Udrea de a fi eliberată se judecă la ora 9.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă azi contestaţia depusă de fostul ministru Elena Udrea faţă de arestul preventiv în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile, ea fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

„În 2010, Elena Udrea a primit în mod indirect, pentru sine şi pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentanţii SC Termogaz Company SA, pentru a aproba finanţarea la timp a contractelor de lucrări încheiate de această societate cu mai multe unităţi administrativ-teritoriale în cadrul programului ‘Schi pentru România’. La 24 august şi 20 decembrie 2010, SC Termogaz Company a transferat suma totală de 695.367,06 lei în patrimoniul lui Ştefan Lungu, consilierul personal al ministrului, prin intermediul mai multor contracte fictive de achiziţie, prin care o societate controlată de intermediar a fost interpusă în raporturile dintre Termogaz Company şi furnizorii obişnuiţi ai acesteia. Suma menţionată reprezintă 10% din valoarea plăţilor efectuate de minister către UAT Cavnic şi UAT Borsec în contul lucrărilor efectuate de SC Termogaz Company”, susţin procurorii, conform evz.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *