Skip to content
Politică

Elena Udrea, alături de liberali. Care sunt motivele deputatei

Elena Udrea, alături de liberali. Care sunt motivele deputatei

Elena Udrea revine, luni, pe pagina sa oficială de Facebook cu o postare prin care anunță faptul că va sprijini moțiunea de cenzură a liberalilor împotriva guvernului Ponta. Este vorba de-a patra moțiune de cenzură depusă de PNL.

Fostul ministru al Dezvoltării și Turismului își argumentează gestul prin faptul că guvernul Ponta a reacționat neprofesionist în privința crizei imigranțior, prin blocajul fondurilor europene alocate pentru țara noastră in perioada 2014-2020 și pentru pierderea de miliarde de euro în bugetul 2007-2013. Pe de altă parte, Udrea critică textul moțiunii liberalilor pe motiv că se axează doar pe problemele juridico-penale ale premierului Ponta.

Redăm mai jos postarea Elenei Udrea:

„PNL depune motiune de cenzura impotriva Cabinetului Ponta. Vorbind cu un coleg din fostul PDL, actual PNL, care mergea sa o semneze la Parlament, i-am spus ca ma gandesc sa le-o semnez si eu si, evident, sa o votez. Primul motiv pentru care am decis sa o sustin este diletantismul cu care guvernul Ponta a reactionat la problema imigrantilor. Al doilea, faptul ca nici pana acum nu se pot accesa fondurile europene alocate Romaniei in perioada 2014-2020, ceea ce va duce la pierderea altor miliarde de euro, la fel cum s-au pierdut deja 7-7,5 miliarde din bugetul 2007-2013.

Ce surpriza am avut cand am citit textul motiunii!?Dupa cum este conceputa, pare fie ca nici pnl-istii nu cred ca au vreo sansa sa fie votata, fie ca le-a fost lene sa faca ceva serios. Ideea pe foarte scurt exprimata in doua pagini A4 cu tot cu formulele de adresare standard este sa dam jos Guvernul pentru ca Ponta este trimis in judecata.
Ca urmare, pana ne vor spune judecatorii daca Premierul este vinovat sau nu, voi vota motiunea de cenzura pentru motivele mele, pe care le-am enumerat deja.”

Amintim faptul că Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis ca moțiunea de cenzură inițiată de PNL să fie citită miercuri, la ora 10,00, și dezbătută marțea viitoare în plenul reunit, de la ora 10,00, a anunțat Zgonea. Pentru ca moțiunea sa treacă, este nevoie de votul a 139 de alesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *