Skip to content
Politică

Elena Udrea: Alina Bica nu mai calcă în România

" "
Elena Udrea a declarat, luni la Curtea de Apel Bucureşti, că a mai avut discuţii cu fosta şefă DIICOT Alina Bica, prietena ei cu care a fugit în Costa Rica, şi despre care a precizat că, din câte ştie, nu mai „calcă” în România.
Am mai vorbit, da (cu Alina Bica, n.r.)”, a spus Elena Udrea la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat un termen din dosarul său în care este implicată alături de jurnalistul Dan Andronic, informează adevarul.ro.
Întrebată dacă fosta şefă DIICOT se întoarce în România, Udrea a spus: „O să vă rog să o întrebaţi pe ea. Din câte ştiu eu, Alina Bica nu mai calcă în România. Nu mai vine în România”.
Alina Bica a fost arestată, în octombrie anul trecut, odată cu Elena Udrea în Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României, însă cele două au fost eliberate în preajma Crăciunului, după decizia Curţii Constituţionale privind completurile de 5 judecători. Fostul ministru al Turismului s-a întors recent în ţară.
De altfel, fostul avocat al Alinei Bica, Laura Vicol, a anunţat, în luna iulie 2019, că fosta sa clientă nu se va întoarce în România şi că urmează să solicite azil politic în altă ţară, nu în Costa Rica. Alina Bica a fost condamnată în vara trecută, printr-o sentinţă definitivă, la patru ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului.
Procesul se rejudecă acum pe rolul Curţii Supreme ca urmare a deciziei CCR cu privire la nelegala compunere a completelor de cinci judecători.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *