Skip to content
Politică

Elena Udrea, apel către BOR: Faceti in asa fel incat sa ramanem un popor credincios!

Elena Udrea a vorbit despre credința poporului român și a încurajat cetățenii să nu-și piardă credință în BOR. Udrea a subliniat și faptul că biserica a păstrat distanța față de incendiul din clubul Colectiv.

Fostul ministru critică atitudinea celor care pun la încercare credința cetățenilor în biserică.

„Altfel, exista riscul ca cei care ne vor fara de credinta sa ne manipuleze si sa ne convinga ca Bisericii nu ii pasa de noi si asa, foarte multi sa inceapa sa nu mai creada. Nu sunt departe vremurile in care se daramau biserici si erau prigoniti preotii”, a scris Udrea pe pagina sa de Facebook. 

Redăm mai jos mesajul complet publicat de Elena Udrea pe rețeaua de socializare:

„Preafericirea Voastra, avem nevoie de biserica pentru ca avem nevoie de credinta
Clerul BOR a lipsit pana acum de langa cei care au suferit in urma tragediei din Clubul Colective si care au nevoie de compasiune si sustinere in aceste zile. Un popor intreg plange si se roaga pentru sufletele celor morti si pentru cei care se zbat intre viata si moarte in spitale. Un popor credincios arata o solidaritate pe care multi nu o mai credeam posibila.
Din aceasta solidaritate lipsea pana acum tocmai Biserica. Nu stiu motivele pentru care preotii au intarziat slujbele pentru victime, dar daca noi toti, credinciosii, ne rugam in strada, acasa, in biserica, atunci preotii nostri, in frunte cu Patriarhul Daniel trebuie sa fie alaturi de noi pentru ca relatia noastra sa ramana una de incredere.
Biserica trebuie sa ne pazeasca in astfel de momente credinta noastra, a unui popor atat de lipsit de alte repere morale.
Altfel, exista riscul ca cei care ne vor fara de credinta sa ne manipuleze si sa ne convinga ca Bisericii nu ii pasa de noi si asa, foarte multi sa inceapa sa nu mai creada. Nu sunt departe vremurile in care se daramau biserici si erau prigoniti preotii. Daca s-a putut acum doar 26 de ani, s-ar putea repeta din nou. Trebuie doar ca poporul sa fie invrajbit.
Preafericirea Voastra, eu vreau sa ma rog in continuare in biserica, sa ma spovedesc in fata unui preot, vreau sa fiu credincioasa fara sa ma tem ca as putea fi persecutata pentru credinta mea.
Faceti in asa fel incat sa ramanem un popor credincios!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *