Skip to content
Politică

Elena Udrea dă cărțile pe față. Ce știa despre afacerile lui Cocoș din perioada căsătoriei

Elena Udrea a vorbit miercuri, într-un interviu acordat pentru reportervirtual.ro, despre realaţia ei cu Dorin Cocoş, după divorţ şi ce simte după ce acesta a fost arestat în Dosarul Microsoft.

Redăm integral interviul:

Reporter: Ce simţiţi ca om şi ca politician când fostul dvs. soţ Dorin Cocoş este arestat?

Elena Udrea: Vedeţi, sunt două lucruri diferite. Eu am divorţat de aproape doi ani de zile, în mod legal, iar acum fostul soţ are altă familie, e căsătorit. Am rămas într-o relaţie bună, decentă şi sigur nu-mi este uşor momentul acesta. Dar nu are nicio legătură cu faptul că sunt un om politic care trebuie să fie responsabil faţă de electoratul pe care îl reprezintă, faţă de faptul că un politician trebuie să reprezinte un model de raportare la valorile democraţiei, statului de drept. Deci, ca om politic, susţin justiţie până la capăt, indiferent despre cine este vorba, susţin nevoia de a avea instituţii puternice, m-am luptat pentru asta vreme de zece ani, nu o să spun niciodată altceva decât că trebuie să fie justiţie până la capăt indiferent împotriva cui ar funcţiona.

Reporter: În momentul afacerilor Microsoft-EADS eraţi căsătorită cu domnul Cocoş. Aţi ştiut ceva despre implicarea dânsului în această poveste? Sau poate fi cumva sugerat de către DNA sau adversarii politici că aveţi vreo implicare în afacerea asta?

Elena Udrea: În această afacere, aşa cum o vedem noi astăzi prezentată de procurori – nu! Prima dată când am auzit de această implicare a oamenilor de afaceri şi a politicienilor a fost atunci când a apărut Dosarul Microsoft. Şi de atunci tot aflăm cu toţii diferite aspecte descoperite pe parcurs. Dar eu nu am avut o preocupare pentru afacerile soţulu meu niciodată. El era om de afaceri, aşa ne-am căsătorit, era un om cu conexiuni în politică dintotdeauna, nu datorită mie cunoştea oameni politici sau avea relaţii în mediul politic. Dimpotrivă, este un om de afaceri care a relaţionat bine cu oamenii politici şi înainte de a păşi eu în politică. Nu m-a interesat niciodată ce afaceri face pentru că eu am avut un proiect şi îl am în continuare pentru implicarea mea în schimbarea României, de oriunde aş fi. Şi am demonstrat-o ca ministru, n-aveam timp nici pentru ce aveam eu de făcut. Multe lucruri şi dacă le auzeam îmi treceau pur şi simplu pe la urechi, preocuparea mea era despre ce aveam eu de făcut în partid sau la minister…

Reporter: Bun, dar dacă se dovedeşte, ca scenariu, pur şi simplu, nu facem noi aici judecăţi, nu e rolul nostru…Deci, dacă se dovedeşte totuşi că e vinovat, se vorbeşte de bani foarte mulţi…În general, soţia simte acasă când brusc intră în conturile familiei nişte bani, se vorbeşte de câteva milioane de euro…

Elena Udrea: Vă asigur că acest lucru nu s-a întâmplat. Dacă s-ar fi întâmplat, eu aş fi declarat în declaraţia de avere. Aşa cum am trecut în declaraţia de avere împrumuturile pe care fostul meu soţ le-a făcut, aşa aş fi declarat şi aceste sume care intrau în conturile personale.

Reporter: Deci dvs. consideraţi arestarea dânsului incorectă?

Elena Udrea: Doamne-fereşte! Eu spun doar că sumele de bani nu au intrat… Păi e o legătură strânsă, pentru asta e arestat pentru că este suspectat, cu un anumit grad de dovedire, să spunem, că altfel nu-l arestau 30 de zile… Da, dar nu se spune acolo pentru ce sume a fost arestat…

Reporter: Şi vorbim de milioane!

Elena Udrea: Bun, eu nici măcar asta nu am urmărit. Ce vă pot spune eu e că în conturile familiei nu au intrat aceşti bani. Pentru că dacă ar fi intrat eu îi declaram automat în declaraţia de avere. Declaraţia mea de avere se făcea permanent, oamenii de la cabinet ţineau legătura cu contabilii firmelor soţulu meu în aşa fel încât să nu existe nicio eroare! Evident că era complicat şi mereu întrebam de ce trebuie eu să răspund pentru ce-mi dau nişte contabili în condiţiile în care eu habar n-am dacă oamenii ăia sunt corecţi sau greşesc…Bun, n-au fost probleme niciodată, am reuşit să completez corect toate declaraţiile de avere. Însă aşa spune legea, declari şi bunurile şi activitatea membrilor de familie cu care gospodăreşti, declaram şi veniturile soţului. Deci dacă aceşti presupuşi bani ar fi intrat în conturile familiei cu siguranţă i-aţi fi văzut în declaraţia de avere.

Reporter: Însă insistăm: dacă va fi declarat vinovat asta vă va arăta cumva şi dvs. că şi dvs. aţi fost înşelată. În sensul că făcea lucruri de care dvs., ca soţie, nu aveaţi cunoştinţă. Vă veţi schimba relaţia, va altera relaţia bună pe care o aveţi cu fostul soţ în acest moment?

 Elena Udrea: (Cade pe gânduri, priveşte în jos) Ştiţi, îmi puneţi o întrebare…(zâmbeşte cu uşoară amărăciune). Aţi folosit un cuvânt: dacă se va dovedi că am fost înşelată…(Ridică privirea, are ochii uşor înlăcrimaţi). Pentru o femeie se mai întâmplă să fie înşelată. În aşteptări, în viaţa de familie…Cred că peste tristeţea de a fi înşelată am trecut de mult.

2 comentarii la “Elena Udrea dă cărțile pe față. Ce știa despre afacerile lui Cocoș din perioada căsătoriei

  1. sunt mie a suta convins ca nutzy era la butoane si dirija afacerea! la alro nu a fost la fel???clopotel nu stie nimic? auzi aberatia aberatiilor: „eu nu i-am facut cunostinta fostului meu sot cu oameni politici”..pai la dineuri,paranchelii gen nunta ebei cum a fost? fara oameni politici? doar dorin cioaba si jean de la craiova? bai nutzy, plimba bai calu’……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *