Skip to content
Politică

UPDATE Elena Udrea, prima apariție publică de la întoarcerea din Costa Rica / A venit la instanță în procesul finanțării campaniei prezidențiale a lui Băsescu, din 2009

Inquam Photos / Octav Ganea

Update 11.30

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezentat joi dimineață la Curtea de Apel București, fiind prima sa apariție publică de la întoarcerea din Costa Rica, la începutul lunii iulie. Ea a venit la instanță ținându-se de mână cu iubitul ei, Adrian Alexandrov. Elena Udrea a venit la Curtea de Apel pentru procesul privind finanțarea campaniei electorale din 2009, în care este acuzată de luare de mită și spălare de bani. La termenul de joi, procesul a fost din nou amânat, de această dată pentru 15 octombrie, potrivit Hotnews.ro.

Vreau să îmi demonstrez nevinovăția pentru că s-au schimbat multe într-un an si jumătate (…) Voi veni la toate termenele de judecată„, le-a spus Udrea jurnaliștilor, la sosirea la Curtea de Apel. Întrebată de ce s-a întors în România, ea a răspuns: „Întotdeauna am vrut să stau acasă„.

Udrea a fost rezervată în declarații, invocând că întârzie la proces.

Prezența sa la Curtea de Apel a fost de scurtă durată, pentru că magistrații au dispus o nouă amânare a procesului. Elena Udrea a fost la fel de rezervată în declarații și la ieșirea de la instanță, spunându-le jurnaliștilor că, așa cum a tăcut toată vara, o va face și acum.

Da, sunt multe întrebări, dar nu vreau să răspund. (…) Am alte lucruri de făcut, îmi este bine așa. Nu îmi este teamă, dovadă că sunt aici. Știe toată lumea de ce am plecat din Costa Rica. (…) Responsabilitățile pe care le am acum sunt mai mari decât cele doar pentru mine„, a declarat Elena Udrea. Ea a mai spus că se bucură foarte mult pentru că s-a putut întoarce în țară și că se va prezenta la toate termenele din proces.

Eu cred că lucrurile sunt în schimbare spre normalitate în țara aceasta, inclusiv în justiție. Pot să spun că lucrurile ușor-ușor vor intra în logica lor de normalitate„, a mai afirmat fostul ministru.

Întrebată ce face fetița, Eva Maria, Elena Udrea a spus că se pregătește pentru botez. De asemenea, întrebată dacă fostul președinte Traian Băsescu va fi nașul fetiței, fostul ministru al Turismului a răspuns: „Nu este naș (Băsescu – n.r.)”.

 

——————————————————————————-

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, ajunge joi în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.

Aceasta este acuzată de procurorii DNA de luare de mită şi spălare de bani.  În acelaşi dosar, Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, este acuzată de instigare la spălare de bani şi delapidare. Dosarul vizează finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Traian Băsescu în anul 2009.

Procesul care vizează presupuse fapte de corupţie în legătură cu finanţarea campaniei electorale din 2009, în care este judecată Elena Udrea, Ioana Băsescu şi Dan Andronic, se reia, joi, sub autoritatea unui nou judecător stabilit de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) după ce primul magistrat s-a pensionat.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată în 2017, pe Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru instigare la luare de mită, spălare a banilor, pe Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru luare de mită, pe Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, tot pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, notar public, fiica preşedintelui României în funcţie la acel moment, pentru instigare la delapidare, instigare la spălarea banilor, pe Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare şi pe Dan Andronic, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului”, se arată într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *