Skip to content
Video

VIDEO – Elena Udrea, despre dosarele din justiție: ”(…) acel martor spune că Victor Ponta a luat niște bani. Același martor spune că i-a dat lui Vasile Blaga niște bani.”

" "

Laura Chiriac: Un început de an marcat de tot soiul de scenarii. Cine va fi avansat, cine va pica, cine va cădea, se lansează tot soiuri de AMR-uri neoficiale. Dumneavoastră figurați în topul acestor predicţii legate de o posibilă ajungere a justiţiei la Elena Udrea. Numele dumneavoastră a fost vehiculat în acest megadosar Microsoft. Există din punctul dumneavoastră de vedere motive să vă temeţi, motive care pot alimenta speculaţiile celor care spun că veţi pica?

Elena Udrea: Aşa de multe idei îmi vin în minte. În primul rând încep prin a spune la mulţi ani şi să vă urez succes cu acest nou proiect. Aşa de multe lucruri îmi vin în minte atunci când îmi puneaţi întrebarea, îmi năvăleau deja răspunsurile. Aş începe prin a spune că eu sunt unul dintre politicienii care 10 ani s-a luptat pentru o justiţie independentă şi justiţie până la capăt şi o să o fac în continuare.
În al doilea rând, am spus de câte ori am avut ocazia şi o repet: sunt gata, tocmai pentru a opri toate speculaţiile care se fac în presă, într-o anumită parte a presei, legate de posibilă implicare a mea în fapte cu caracter ilegal, să ofer explicaţii, atât presei care este intereată, cu bună sau cu rea credinţă, cât şi instituţiilor care se ocupă de astfel de cazuri, nu știu, justiţiei, dacă este nevoie să explic ceva sunt gata în orice moment să merg şi să explic, tocmai pentru a opri aceste speculaţii care, evident, mie ca om politic îmi fac rău pentru că omul politic se bazează foarte mult pe credibilitate, pe imagine în ochii electoratului.
În al treilea rând, nu pot să nu remarc că de trei luni de zile nu se vorbeşte decât despre Elena Udrea, în contextul unor dosare penale în care nu sunt implicată, oficial este pomenit numele meu de martori, eventual, dar în care sunt implicaţi mulţi alţi oameni politici importanţi, sunt implicaţi oameni de afaceri. Şi cu toate acestea nu se vorbeşte de trei luni de zile, despre orice dosar am discuta acum, decât despre Elena Udrea, se speculează doar pe tema implicării sau nu a Elenei Udrea în aceste dosare. Eu sunt gata să explic punctual legat de fiecare dosar ceea ce am spus de fiecare dată, că nu am nicio implicare în aceste acţiuni cu caracter penal, dacă ele există, deocamdată justiţia anchetează. Însă, nu pot să nu mă mir şi eu în momentul acesta de toată această preocupare excesivă legată de mine, în condiţiile în care, spre exemplu, dacă luăm dosarul Microsoft, cel care spune acolo că ştie, un martor care spune la un moment dat că ştie că urma ca Dorin Cocoş să ia nişte bani, la fel acel martor spune că Victor Ponta a luat nişte bani. Acelaşi martor spune că i-a dat lui Vasile Blaga nişte bani. Eu nu spun, Doamne Fereşte, că e adevărat şi că oamenii ăştia au făcut ceva, dar nu pot să nu remarc că aceste lucruri sunt trecute sub tăcere, nu le comentează nimeni, nu interesează pe nimeni, se vorbeşte despre un singur lucru: despre Elena Udrea, al cărei fost soţ este şi el acuzat în dosarul respectiv.
Vorbim de dosarul Bica. Deci, că să trag o concluzie, am spus de fiecare dată, nu am nicio legătură cu ceea ce se presupune că s-a întâmplat în dosarul Microsoft, iar faptul că nu am precizat în declaraţia de avere un împrumut pe care fostul soţ l-ar fi făcut printr-o firmă de a lui, foarte simplu, nu mi-a spus lucrul acesta. Deci nu poţi să răspunzi pentru faptul că cineva, chiar fostul soţ, nu ţi-a spus un aspect pe care trebuia să îl trec în declaraţia de avere.
Legat de dosarul retrocedărilor. Sigur că atunci când vorbim de implicarea în acest dosar a unei persoane, a doamnei Bica, de care eram apropiată şi nu neg lucrul acest. Atunci când, iarăşi, un martor spune că şi fostul soţ ar fi implicat în acest dosar, este foarte greu de crezut că eu nu aş fi implicată. Şi cu toate acestea am spus şi spun din nou, nici măcar nu ştiam că Alina Bica era în consiliul de la ANRP. Doi la mână, oricine care poate să demonstreze contrariul, că am vreo implicare, să probeze, să spună lucrul acesta. Trei, eu sunt cea care aflând despre faptul că la ANRP, după ce iniţial m-am opus ca această agenţie să fie luată de către PDL atunci când se împărţeau instituţiile în cadrul partidelor de la guvernare, plecase PSD de la guvernare şi ei avuseseră această agenţie, conducerea ei. Urma să împărţim între noi şi UDMR. Colegii mei de la PDL au dorit să luăm această agenţie. Eu m-am opus pentru că mi s-a părut că ne legăm la cap cu ceva ce nu ne trebuie, ştiind ce potenţial de scandal şi de tot felul de lucruri din-acestea la limita legii sau ilegale, se pot întâmplă. Cu toate acestea sunt colegi care au dorit preluarea acestei agenţii, şi-au numit ulterior oameni în fruntea acestei agenţii, iar eu sunt cea care aflând comentariile, nu aveam neapărat probe, dar oamenii veneau şi spuneau, oameni care aveau interese la ANRP, aveau de recuperat de acolo proprietăţi, veneau şi spuneau lucruri care s-ar întâmpla în conducerea autorităţii. Am reclamat lucrul asta, l-am spus colegilor din partid, le-am spus instituţiilor statului, în aşa fel încât lucrurile despre care, presupuneam că se întâmplă acolo să ajungă publice şi într-un fel să se ia nişte măsuri, chiar dacă era vorba de o agenţie care se afla în subordinea colegilor din PDL.

" "
" "

" "

1 comentariu la “VIDEO – Elena Udrea, despre dosarele din justiție: ”(…) acel martor spune că Victor Ponta a luat niște bani. Același martor spune că i-a dat lui Vasile Blaga niște bani.”

  1. QUOD ERAT DEMONSTRANDUM!!! Daca mai era ceva de demonstrat, a demonstrat Elena Udrea cu varf si indesat! Deslusit, pe intelesul tuturor, inclusiv al celor batuti in cap din presa on line, din presa scrisa si vorbita, de la televiziuni in frunte cu Antena 3 si continuand cu Rtv a lui Ghita Asesoft! Toti acestia ar trebui sa citeasca aceasta declaratie a presedintei PMP si sa-si dea singuri raspunsuri de ce anume Elena Udrea nu este chemata sa dea explicatii de nimeni din Justitie : fiindca nu exista nimic compromitator la adresa sa! Mai simplu chiar ca nu se poate….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *