Skip to content
Politică

Elena Udrea, despre dosarul Gala Bute: „Sunt vinovată…”

Elena Udrea a susținut luni la ora 15.00 o conferință de presă, în care a făcut precizări în legătură cu dosarul Gala Bute.

Udrea este acuzată de procurorii DNA de abuz în serviciu, cu obținerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Elena Udrea susține că recunoaște că este „vinovată” că și-a dorit organziarea meciului lui Lucian Bute în țara acestuia de origine, pentru a promova imaginea României.

„Cateva precizari legate de ultimele acuzatii in dosarul Gala Bute. Recunosc, sunt vinovata ca am vrut să-l vedem pe Lucian Bute,un mare campion, in Romania. Am vrut sa ofer aceasta satisfactie cetatenilor Romaniei. Am dorit ca acest meci sa se intample in tara lui. Daca este o vina ca am vrut ca Ministerul pe care l-am condus sa-si faca promovarea cu cel mai mare campion de la acea vreme, mi-o asum. Era singurul minister care putea folosi fonduri europene folosind imaginea unui mare sportiv. Am folosit si imaginea altor sportivi. A fost o oportunitate pe care am considerat-o ca atare. E treaba ministrului in functie sa raspunda daca e oportun sau nu. Guvernul si-a dorit in totalitatea lui sa organizam prezenta lui Bute intr-un meci in Romania. MTRP A cumparat publicitate in cadrul Galei. Am contractat publicitate in conditiile legii. Ca dovada este ca nu am achitat intreaga perioada a contractului pentru ca organizatorul nu a expus brandul in conditiile pe care le-am avut, nu si-a achitat obligatiile.”, a declarat Elena Udrea.

Sursa foto: inpolitics.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *