Skip to content
Politică

Elena Udrea, dezvăluiri de culise din audierea la ICCJ: „Dar ce sa vedeti, EU sunt acuzata de procurori de luare de mita!!! „

" "

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, miercuri, într-o postare pe pagina personală de Facebook, a oferit o serie de infomații-cheie din dosarul Gala Bute in care este acuzata de procurorii DNA de luare de mita si abuz in serviciu.

Amintim că Elena Udrea a fost trimia in judecata in dosarul Gala Bute pe 21 aprilie 2015, fiind acuzata de trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa de folosire de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

" "
" "

„Dupa sedinta de judecata de ieri am fost atat de obosita incat nu am putut sa mai scriu… A durat mult si a fost mai solicitant de cat ma asteptam.
Vreo doua ore a dat declaratie Stefan Lungu, care a lamurit ca nu am nicio legatura cu faptul ca el a primit niste bani de la Gardean, prietenul de ani buni al lui Lungu. Acuzatia la adresa mea in aceasta speta este ca eu!!! am luat mita, in conditiile in care nimeni nu zice asa ceva. Initial Stefan spusese ca din banii astfel incasati a platit ulterior si un banner la un eveniment al PDL Bucuresti, cand am fost aleasa presedinta organizatiei. In rest a povestit cum se intelesese cu Nastasia sa ia banii si cum 90% i-a dat lui prin fiul sau(care nici macar nu a fost audiat de procurori!!!!!!!!), Stefan oprindu-si 10%. In total ar fi vorba de 690.000 RON. Deci, nicio legatura cu mine! Dar ce sa vedeti, EU sunt acuzata de procurori de luare de mita!!!
Deci, a lamurit cum a fost cu plata banner-ului respectiv, de care oricum habar nu aveam eu din ce bani se facuse, fiind obisnuit ca Stefan sa faca evenimentele pentru partid pe firma lui apoi partidul ii platea.
Partea mai grea pentru mine a fost declaratia mea despre Ana Maria Topoliceanu, pentru ca mi-am amintit de cei 17 ani de prietenie care ne-au legat… Mda, prietenie, mai stie cineva astazi ce inseamna?
In rest, am explicat cum functiona ministerul, ce lucruri am facut ca ministru, care era implicarea mea efectiva in derularea programelor de investitii. Toate atributiile mele erau delegate SG-ului, lui George Nastasia, care coordona efectiv activitatea institutiei, tinea legatura cu primarii, care erau beneficiarii fondurilor alocate de minister, vorbea cu constructorii care lucrau proiectele finantate de noi, semna in numele meu, imi prezenta propunerile de alocari bugetare etc. Eu eram plecata in teritoriu ori in afara tarii minim 4 zile pe saptamana. Ca el facea si intelegeri pe bani cu oamenii de afaceri nu ma mira, el insusi fiind om de afaceri, nu doar politician.
A incercat procuroarea sa sugereze ca eu l-am numit, pe criterii politice, ca urmare el avea obligatii fata de mine, doar ca, ce sa vezi? L-a numit Primul Ministru, pe criteriu politic adevarat, dar nu la propunerea mea ci a Organizatie Prahova, a Robertei Anastase. Deci nu i-a tinut speculatia. Daca Nastasia avea obligatii politice, avea fata de PDL Prahova din care facea parte si care il sustinea, nu fata de mine.
In rest, lucruri usor de demontat pentru ca toate probele la adresa mea sunt doua declaratii: a Anei Maria Topoliceanu pentru o acuzatie si a lui Nastasia pentru o alta…
In schimb m-am bucurat mult ca Ruxandra a fost in sala. Deci, exista inca Prietenie”, a scris Elena Udrea pe Facebook

1 comentariu la “Elena Udrea, dezvăluiri de culise din audierea la ICCJ: „Dar ce sa vedeti, EU sunt acuzata de procurori de luare de mita!!! „

  1. Daca aceasta femeie a stat arestata 2 luni,pe probele pe care le-am audiat si citit in mass-media,atunci probabil o sa urmeze o sentinta rusinoasa pentru DNA!!Daca am dreptate,d-na Koveshi si procurorul de caz trebuie suspendati din functii si anchetati,deoarece rechizitoriul este semnat de procuror si seful directiei!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *