Skip to content
Politică

Elena Udrea explică ce se urmărește de fapt prin arestarea sa preventivă. Întrebări cheie pentru SRI și DNA

Update ora 16.30

Înainte de a intra la audierile din Comisia Juridică, Elena Udrea a oferit câteva explicații și a ridicat câteva întrebări, încercând astfel să sublinieze ideea că este o țintă prioritară a generalului Florian Coldea.

”Au fost studiate dosarele de către aparatori, de catre mine. Nu m-am opus niciodată începerii urmarii penale împotriva mea. Cred ca Parlamentul nu trebuie sa fie scut impotriva urmaririi penale. Dar ceea ce se intampla in cazul meu cred ca arata o situatie exceptionala. Nu am fost nici macar intrebata de procurori la acuzatiile care mi se aduc.

In ”gala Bute”, un dosar vechi de 3 ani de zile, nu am fost niciodată audiată, s-a cerut direct arestarea mea.

In cazul Microsoft, in urma a doua denunturi, fara sa fiu intrebata care este punctul meu de vedere, s-a cerut direct arestarea mea. Aceste denunturi existat inca din data de 29 ianuarie. Ce s-a întamplat pana in data de 3 februarie? De ce nu s-a cerut arestarea mea inca de atunci?

Sunt intrebari care ma fac sa cred ca sunt tinta a unei actiune de deningrare și in acelasi timp o actiune care are drept obiectiv tacerea mea. Se doreste sa tac”, a punctat Elena Udrea înainte de intrarea la ședința Comisiei Juridice.

”In dosarul Microsoft in care sunt pomeniti 9 miniștri și alte cateva zeci de oameni care au legătură cu dosarul și sunt liberi. Impotriva Elenei Udrea s-a cerut arestarea. Nu exista in solicitarea procurorilor precizarea ce am încalcat, ce am declarat de am incalcat controlul judiciar. Alti acuzati care au facut conferinte de presa au scris carti despre ce s-a intamplat și nu au fost arestati”, a mai declarat fosta șefa a PMP.

”Mi se pare normal sa voteze pentru urmarirea penala”, a comentat Elena Udrea informația ca foștii săi colegi din PMP vor vota în favoarea urmăririi penale.

Fosta șefă a PMP, Elena Udrea, a ajuns în jurul ore 16.00 la Parlament pentru a participa la audierile Comisiei Juridice unde va fi acordat un aviz pentru solicitările DNA privind urmărirea penală și respectiv arestarea preventivă a fostului ministru.

La ora 16.30 va începe ședința Comisiei Juridice a Camerei Deputaților unde se discută situația Elenei Udrea.

Citește și: Zi neagră pentru Elena Udrea, duminică, 8 februarie

Întrebată sâmbătă seară, într-un interviu la B1, dacă este pregătită de o arestare preventivă, Elena Udrea a precizat următoarele:

”Astă este scopul. Problema nu este ce se întâmplă cu mine, problema este ce se întâmplă cu societatea, cu țara, dacă Elena Udrea tace și nimeni nu va vorbi. Eu îmi voi duce mai departe lupta.  Sunt un om de bună credință. Voi încerca să probez că nu sunt acuzații reale. Indiferent de ce se întâmplă cu mine, adevărul trebuie să iasă la iveală.

Nu cred că va trece mult și cred că și domnul Coldea va ajunge să răspundă acuzațiilor care i se aduc”, a răspuns Elena Udrea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus vineri că în plenul de luni este posibil să fie supuse votului trei dintre cererile DNA, două privind încuviinţarea ridicării imunităţii în dosarele ”Gala Bute” şi ”Microsoft” şi una de încuviinţare a arestării preventive.

”Luni, în plen, vom avea susţinerea din partea doamnei deputat, dacă este cazul, a punctului său de vedere şi votul cu bile. Asta ne aduce în situaţia în care, dacă începem la 17.30 şedinţa, probabil că pe la ora 21,00 vom încheia, pentru că se va vota fiecare cerere în parte prin vot secret, cu bile”, a mai spus vineri Zgonea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *