Skip to content
Politică

Elena Udrea explică de ce a ales sloganul ”Bună pentru România”

Sloganul de campanie “Bună pentru România” al Elenei Udrea, a provocat multe controverse în rândul alegătorilor. Din acest motiv, prezidențiabilul PMP a explicat, miercuri, de ce a decis să opteze în final pentru acest slogan.

„Păi am să vă explic cum. Întâi am mers pe ‘România frumoasă’, pentru că ‘România frumoasă’ este promisiunea mea pentru români. Eu cred că toți ne dorim o țară normală. Vrem și noi să fim o țară normală, să se întâmple și la noi ce se întâmplă în țările occidentale din Uniunea Europeană. Cred că după 25 de ani, mulți nu mai au nervi în țara asta. Alții însă mai au speranță. Eu am intrat în politică tocmai pentru o astfel de Românie. Și cred că acum este momentul să o construim.

Dar sloganul acesta, ‘România frumoasă’, este unul pozitiv, este unul care dă speranță. Eu a trebuit să-l explic. Oamenii îmi spuneau: ‘Bine, dar România este frumoasă, că așa a lăsat-o Dumnezeu’. Trebuia să le spun: ‘Da, e frumoasă, are natură frumoasă, are tradiții frumoase, are oameni frumoși’. Dar sloganul ‘România frumoasă’ este promisiunea mea către români că va fi și țara în care vom avea o viață frumoasă, în care tinerii își găsesc locuri de muncă, se educă într-un sistem de educație solid, în care diploma nu este o simplă hârtie și îți asigură locuri de muncă, în care nu îți este frică să merg într-un spital, că mori acolo, și te duci cu încredere că te tratezi și ieși sănătos, în care pensionarii nu tremură de frig, că n-au bani din pensii … „ , a declarat Elena Udrea pentru DCnews.ro.

Totodată, candidatul la scaunul de la Cotroceni a mai declarat că nu a renunțat la sloganul pozitiv „România frumoasă”, ci din contră, acela a rămas secundar în campanie. Elena Udrea a adăugat că, deși știa că este un slogan supus ironiilor, ea îl consideră unul curajos, fiind obișnuită cu speculațiile.

„Nu, n-am renunțat! El a rămas, este secundar în campanie. Mi-am dat seama că trebuie un slogan care să dea oamenilor încredere că cineva chiar este în stare să construiască țara aia pe care toți o așteaptă și eu o numesc ‘România frumoasă’. Și am auzit mereu: ‘Dar cine este bun pentru România?’. Și am zis: ‘Uite, o întrebare la care eu, fiind femeie în campanie, nu pot să răspund’. Eu ar trebui să spun: ‘Elena Udrea este un președinte bun pentru România’. Eu, fiind femeie, ar trebui să spun: ‘Elena Udrea este o președintă bună pentru România’.

Așa este corect și nediscriminatoriu de gen. Și am spus: ‘Bine, acesta este sloganul’. Pornind de la ideea ‘Elena Udrea este președinta bună pentru România’, punem sloganul ‘Bună pentru România’, chiar dacă el era evident că era foarte curajos, tocmai din această perspectivă a posibilelor sugestii, ironii, pe care unii și alții le puteau face. Dar eu sunt obișnuită. De zece ani femeie în politică, m-am obișnuit cu toate mitocăniile, cu toate ironiile, cu toate speculațiile, așa că mi-am asumat acest slogan, care spune exact ceea ce cred eu, și anume că da, sunt ‘Bună pentru România’. Sunt o femeie care poate să conducă această țară spre binele ei, spre binele țării”, a adăugat Elena Udrea.

1 comentariu la “Elena Udrea explică de ce a ales sloganul ”Bună pentru România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *