Skip to content
Politică

Elena Udrea, lăsată fără indemnizația de parlamentar

Camera Deputaţilor a tăiat indemnizaţia de parlamentar a Elenei Udrea pentru februarie, luna în care a fost arestată. Astfel, fostul ministru a primit o indemnizaţie de trei ori mai mică decât cea a colegilor ei, potrivit datelor afişate pe site-ul instituţiei.

Luna ianuarie a fost ultima de libertate pentru Elena Udrea. Iar în februarie s-a prezentat ultima dată în Parlament, pentru a-şi susţine cauza în faţa colegilor săi.

Cum în februarie a stat mai mult în arestul Poliţiei Capitalei decât în libertate, Elena Udrea s-a ales cu indemnizaţia tăiată. Astfel, din indemnizaţia cuvenită de cinci mii de lei, fostul ministru a primit doar 1.491 de lei. Legea spune că parlamentarii sunt obligaţi să-şi justifice absenţele dacă nu se află în concediu aprobat de conducerea Camerei. În caz contrar, pierd drepturile la indemnizaţie, la diurnă şi celelalte drepturi băneşti, corespunzător perioadei în care au lipsit. Şi Monica Iacob Ridzi a primit o indemnizaţie redusă la 2.700 de lei în februarie, după ce a fost condamnată definitiv la cinci ani de închisoare şi încarcerată.

Unii parlamentari şi-au cerut drepturile salariale de dincolo de gratii. Este cazul fostului deputat PDL Mihail Boldea care, aflat în arest preventiv în 2012, a trimis o scrisoare conducerii Camerei pentru a-şi cere indemnizaţia, potrivit realitatea.net.

1 comentariu la “Elena Udrea, lăsată fără indemnizația de parlamentar

  1. Pai daca nu vine in Parlament deci la serviciu, de ce mai primeste chiar si un leu indemnizatie? De ce in cazurile mentionate ( si altele) indemnizatia nu a fost taiata de tot? Care este justificarea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *