Skip to content
Politică

Udrea, primele explicații privind anchetarea lui Cocoș și presupusa șpagă de 9 mil. de euro

Prezidențiabilul PMP, Elena Udrea, a vorbit în premieră la hotnews.ro despre situația actuală a fostului ei soț, afaceristul Dorin Cocoș, cel care este vizat de o anchetă a DNA în mega-dosarul Microsoft.

Întrebată de implicarea lui Cocoș, Elena Udrea a precizat că regretă implicarea fostului soț în acest scandal de corupție.

”Regret ca numele fostului meu sot e implicat in acest scandal, chiar daca e pomenit de martori. Indiferent numele cui e vehiculat, justitia trebuie sa mearga pana la capat. Zece ani am stat langa presedinte si ne-am straduit ca justitia sa functioneze independent.

E fostul meu sot, sper ca nu e implicat si nu e adevarat ce spun martorii, insa spun si eu ce a spus presedintele in legatura cu fratele sau, justitia trebuie sa isi faca datoria, personal nu am nicio implicare in acest dosar”, a explicat Udrea.

Referitor la discuțiile pe care le avea cu Dorin Cocoș în privat și dacă acestea erau legate de afacerile acestuia, șefa PMP a explicat următoarele: ”In general nu aveam discutii despre afacerile sotului meu. Eu m-am dedicat aproape in totalitate politicii, poate si acesta a fost unul dintre motivele pentru care ne-am despartit. Despre aceasta situatie pomenita de martori nu am avut cunostinta.”

”Eu cred ca nu a existat aceasta situatie, dar chiar daca ar fi fost altfel tot ce tine de afacerile sotului meu e un lucru care niciodata nu m-a interesat. Sa-mi fac timp sa ma gandesc la problemele cu care eu ma luptam era mai important decat orice altceva. Nu am avut timp sa vorbesc despre lucruri de famnilie, dansul, Dorin Cocos era om de afaceri si inainte sa ma cunoasca, e si acum”, a precizat Udrea despre presupusa spagă de 9 milioane de euro, ce ar fi fost incasată de fostul soț în dosarul Microsoft.

Cu privire la o potențială confiscare extinsă a averii lui Dorin Cocoș, prezidențiabilul PMP a precizat că ar fi de acord.

”In principiu eu sunt de acord cu confiscarea extinsa. Aici nu e cazul pentru ca bunurile dobandite la partaj erau dobandite inainte de casatorie sau in 2005 – 2006. Toate bunurile care mi-au ramas la partaj sunt dinainte casatoriei, din maxim 2007”, a explicat Udrea.

10 comentarii la “Udrea, primele explicații privind anchetarea lui Cocoș și presupusa șpagă de 9 mil. de euro

  1. Mare ghinion a avut si Cocos asta cu o nevasta ca Udrea. Auzi, era dedicata politicii :)))) E dedicata lu’ Basescu :)))))
    Nici nu-i pasa daca e anchetat sau nu Cocos =)))))

  2. Ehei dna.Udrea,treaba nu pare a fi asa de simpla.Nastase a fost condamnat pentru ca trebuia sa fi stiut de daraverile respective,desi nu existau probe.Apai,matale,d-na Udrea stateai in aceiasi casa,nu intru in alte amanunte despre alte comunitati si nu stiai nimic despre fosgaiala cu Pescariu et.comp. dar cum,Dumnezeule,la partaj,portia ce ti-a revenit nu era straina de aceste afaceri si ea si-a gasit materializarea in cota-parte ce ti-a revenit(sa recunoatem,ultimul lucru ce se poate retine e ca n-ati iesit deloc in pierdere).Asa cum aratati dvs.e ca si cum,in realitate,fiecare membru al acestei comunitati de bunuri,era,practic separat de celalalt sau sugubatul asta de sot a manifestat o imensa generozitate fata de dvs.,desi,pe cat ati spus,el era cu intiativa desparteniei.Desigur nu ati fost chiar total axata pe politica,dovada chestia aceea cu blocul vandut peste noapte,in bune conditii.In rest sa vedem cum veti fi votata…

  3. Bunurile respective au eticheta cu anul „de fabricatie” 2007? Cum poate demonstra? Baliverne.
    Pana una, alta, Cocos, si-a luat zborul. De ce procurorii justitiei independente nu au fost tot atat de vigilenti ca in cazul Voiculescu si nu l-au pus sub control judiciar? Acum, cautati-l (ca pe Marta).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *