UPDATE Elevi din Bucureşti, intoxicaţi cu spray lacrimogen. 33 au fost evaluaţi, 25 fiind transportaţi la spitale

Elevi ai Colegiului Naţional 'Sf. Sava
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE – Bilanţul final anunţat de ISU Bucureşti-Ilfov arată că 33 de elevi au fost evaluaţi de către cadrele medicale, 25 fiind transportaţi la spitale. 14 pacienţi au fost duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu şi 11 la Spitalul Marie Curie.

UPDATE – ISU Bucureşti-Ilfov anunţă că au fost 29 copii evaluaţi, 25 fiind transportaţi la spital (14 la Grigore Alexandrescu şi 11 la Marie Curie).

UPDATE – ”Până în acest moment au fost transportaţi la spital 17 elevi: 9 la Spital Marie Curie şi 8 la Spital Grigore Alexandrescu”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Înca 8 copii sunt evaluaţi de către echopajele medicale.
–––––––––––––

Cinci elevi au ajuns la spital după ce un spray lacrimogen a fost folosit, marţi, în incinta Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti, de un alt elev, de 15 ani.

Astăzi, 13 februarie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 9 Poliţie au fost sesizaţi, de către directorul unei instituţii de învătământ, prin apel 112, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că, în incinta unei şcoli din Sectorul 2, un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât şi la intrarea în instituţie. Deplasându-se cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind identificat un elev, în vârstă de 15 ani.

De asemenea, mai mulţi elevi primesc îngrijiri medicale de către echipe de prim-ajutor sosite la adresă.

La acest moment intervenţia se află în dinamică.

Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranţă Şcolară, în vederea stabiliriI împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Doi dintre copii, cu vârste de 16 şi 17 ani sunt la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, având simptome respiratorii. Alţi trei copii sunt la Spitalul ”Marie Curie”, starea lor la acest moment fiind bună.

”În incinta clădirii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant. În urma evenimentului sunt mai mulţi elevi care acuză stare de rău”, a transmis, marţi, ISU Bucureşti-Ilfov. Sursa citată a precizat că au fost evaluaţi 15 elevi şi s-a luat decizia ca 5 dintre aceştia să fie transportaţi la spital.

Citeste mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL