Skip to content
Societate

Elevi din Ucraina care au descris România aşa cum o cunosc din cărţi, premiaţi de Ziua Limbii Române

Presaliberă.net

Zece elevi din Ucraina, care au descris România pe baza cunoştinţelor acumulate din cărţi, au fost premiaţi într-o competiţie de eseuri organizată cu ocazia Zilei Limbii Române, sărbătorită anual pe 31 august.

Asociaţia Identitate Culturală Contemporană şi platforma digitală Haisalut.ro au organizat concursul de eseuri cu tema „România din biblioteca mea”, prin care şi-au propus să stimuleze cei mai talentaţi elevi din Ucraina să scrie despre România şi despre cultura română.

Concursul a fost organizat în colaborare cu Centrul Media BucPress – asociaţia jurnaliştilor români din Ucraina, care face parte din Consiliul Naţional al Românilor din Ucraina şi Centrul de Informare al României din Ismail.

Competiţia de eseuri a avut ca obiectiv principal promovarea şi consolidarea importanţei limbii române ca fundament al identităţii culturale româneşti în context european.

Elevii participanţi din Ucraina au descris România aşa cum o cunosc din cărţile în limba română aflate în biblioteca lor. Douăzeci şi patru dintre cele 30 de eseuri înscrise au fost declarate eligibile şi au intrat în finala concursului.

Au fost acordate două premii: „Cel mai bun eseu” – pentru cele mai bune cinci eseuri, stabilite în baza evaluării unei comisii mixte formate din profesori şi membri ai Asociaţiei Identitate Culturală Contemporană şi ai platformei haisalut.ro, şi „Cel mai popular eseu” – pentru cele mai populare cinci eseuri, care au strâns cele mai multe aprecieri pe pagina de Facebook a haisalut.ro.

Cei zece câştigători primesc câte o tabletă, iar toţi ceilalţi elevi, un premiu de participare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *