Skip to content
Arad Știri locale

Elevii arădeni își vor putea deconta abonamentele de autobuz. 1,4 milioane de lei, alocați de Guvern

http://www.vestic.ro

Elevii arădeni – la fel ca cei din toată țara – au rămas fără reduceri la abonamentele de autobuz, naveta acestora devenind mai costisitoare.

În 2016, Guvernul hotăra tarife clare pentru transportul județean al elevilor, tarife care au fost considerate, încă de la început, prea mici de către majoritatea companiilor publice de transport.

În cazul Companiei de Transport Public Arad, tarifele au fost stabilite în 2017, prin hotărârea Consiliului Județean Arad. Hotărârea prevede că tarifele pentru abonamentele lunare de transport județean sunt între 60 și 504 lei, în funcție de distanța dintre localități. De exemplu, un abonament lunar pe ruta Arad-Berechiu costă 444 de lei, iar unul pe ruta Livada-Arad costă 120 de lei. Dacă până anul trecut elevii se bucurau de prețuri diferențiate, începând de anul acesta sunt nevoiți să plătească preț întreg pentru abonamente.

Totuși, există șansa ca jumătate din abonament să le fie decontat. Inspectoratul Școlar Județean Arad a anunțat, zilele trecute, că a fost alocată suma de 1.400.000 lei pentru „decontarea drepturilor cuvenite elevilor”. Banii vin de la Ministerul Educației Naționale, urmând ca IȘJ-ul să îi împartă unităților de învățământ, în funcție de cererile acestora.

Școlile vor întocmi liste și pentru abonamentele de autobuz, exact cum se procedează cu cele de tramvai, iar banii vor fi virați în conturile elevilor, teoretic, la fiecare început de lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *