Elevii au primit binecuvântarea Patriarhului Daniel, înaintea examenelor

Inquam Photos / Adriana Neagoe
Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj elevilor care susţin examene, subliniind că acestea „sunt cele mai bune prilejuri de evaluare şi maturizare intelectuală într-ο societate din ce în ce mai animată de competiţie, dar şi trepte necesar de urcat spre înţelegerea şi dobândirea unor valori care sporesc necesara cultură a dialogului şi întreţin normala comuniune între oameni”.

„Biserica a susţinut şi promovat de-a lungul întregii sale istorii, care este şi o istorie culturală, şcoala, formarea intelectuală, spirituală şi morală a omului”, se arată în mesajul Patriarhului Bisericii ortodoxe Române.

„La începutul acestei perioade cu examene, plină de firească emoţie şi intens consum intelectual, îi îndemnăm pe părinţi şi profesori, dar şi pe preoţii din parohiile voastre, să vă susţină concret fiecare în sfera sa de competenţă şi comunicare cu voi, unind sfatul bun şi încurajarea cu rugăciunea şi ajutorarea personală. Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învăţătorul şi Lumina lumii, să vă dăruiască pace sufletească, mult curaj, succes şi bucurie!”, a transmis Patriarhul Daniel, conform news.ro.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: