Skip to content
Societate

Elevii cer verificări ale Corpului de Control al premierului la Gura Șuții: ”Echipa de fotbal a fost mai importantă decât viaţa unui copil”

Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Consiliul Național al Elevilor solicită trimiterea Corpului de Control al premierului la Gura Șuții, județul Dâmbovița, comuna în care fetița de 11 ani a fost răpită și ucisă când se întorcea de la școală, pentru verificări legate de modul în care este utilizat microbuzul școlar. Reacția elevilor vine după ce primarul din Gura Șuții a declarat, la Realitatea TV , că în localitate exista un microbuz școlar, însă era folosit pentru echipa de fotbal, potrivit hotnews.ro.

„Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor la nivel național, condamnă cu fermitate incapacitatea Primăriei Gura Șuții de a asigura transportul școlar pentru elevii din acea comună. Conform aspectelor prezentate chiar de către reprezentanții antemenționatei autorități publice locale, microbuzul școlar era folosit cu bună știință de către echipa de fotbal, deși avea o destinație clară, anume cea de a asigura transportul în comun pentru elevi”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Național al Elevilor.

Consiliul Naţional al Elevilor precizează că Primăria Gura Şuţii, comuna unde a fost ucisă fetiţa de 11 ani, ar fi eşuat în a asigura transportul elevilor, mai ales pentru că microbuzul şcolar era folosit de echipa de fotbal. Elevii cer verificări ale Corpului de Control al premierului.

Elevii atrag atenţia că lipsa unui cadru care să asigure siguranţa şi transportul în condiţii optime pentru elevii din Gura Şuţii (judeţil Dâmboviţa) a condus la un deces. În acest sens, reprezentanţii elevilor din România anunţă că solicită trimiterea Corpului de Control al premierului pentru a „superviza şi monitoriza îndeaproape” modul în care este utilizat microbuzul şcolar şi pentru a putea acţiona în consecinţă.

„Autorităţile publice locale tratează, încă o dată, cu o certă indiferenţă siguranţa elevilor. Pentru reprezentanţii Primăriei Gura Şuţii, echipa de fotbal a fost mai importantă decât viaţa unui copil, iar acest lucru nu poate fi trecut cu vederea. Sistemul nostru de educaţie este unul bazat pe precedente. Autorităţile publice se absolvă de responsabilitatea de a garanta siguranţă şi condiţii optime de şcolarizare pentru elevii din România”, a precizat Antonia Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Adriana, fetiţa de 11 ani din Gura Şuţii (judeţul Dâmboviţa) a fost ucisă săptămâna trecută, iar făptaşul ar fi un olandez care s-a sinucis luni. Fetiţa a plecat de la şcoală şi nu a mai ajuns acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *