Skip to content
Politică

Elevii claselor a VI-a de anul viitor riscă să înceapă școala tot fără manuale

www.micul-lord.ro

Elevii de clasa a V-a de anul acesta riscă să rămână din nou fără manuale, anul viitor, pe 10 septembrie 2018, deoarece procedura de licitație încă nu a fost declanșată, avertizează Asociația Editorilor din România și Uniunea Editorilor din România. Editorii subliniază că o licitație durează în jur de 11 luni, iar, pentru ca situația de anul acesta să nu se repete, licitația pentru manualele de clasa a VI-a trebuie demarată până la 1 octombrie.

Asociația Editorilor din România și Uniunea Editorilor din România semnalează că, prin amânarea datei de demarare a licitației pentru manualele de clasa a VI-a, riscă să se perpetueze fenomenul „începutul anului școlar fără manual” și în toamna lui 2018. Asta, dupa ce elevii de la clasele a V-a au început anul școlar 2017 – 2018 fără manuale, iar Ministerul Educației a luat decizia de a le înlocui, în primele opt săptămâni de școală, cu un compendiu, potrivit hotnews.ro.

„Conform noilor hotărâri adoptate de Ministerul Educației în februarie 2017, în anul școlar 2018 – 2019 sunt necesare manuale noi pentru clasa a VI-a, alese prin licitație. Această licitație ar fi trebuit deja pornită, pentru ca elevii care intră anul viitor în clasa a VI-a să aibă „garantat ” manuale la începutul școlii. În cazul în care licitația pentru manualele aferente anului școlar 2018-2019 va trena, elevii lăsați fără manuale la începutul acestui an școlar vor trece prin aceeași experiență și anul viitor”, avertizează editorii, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *