Skip to content
Politică

Elevii, în pericol. Unitățile de învățământ, fără autorizație de securitate la incendiu

We Radio Sfantu Gheorghe

Catalin Chirca, purtator de cuvant al IGSU, marți, a făcut anunțul potrivit căruia aproximativ 10% din cele peste 26.000 de cladiri ale unitatilor de invatamant din tara functioneaza fara autorizatia de securitate la incendiu.

„Facem mentiunea ca autorizatia de securitate la incendiu se emite in baza solicitarilor adresate de autoritatile administratiei publice locale. In lipsa acestor solicitari, insotite de documentatia tehnica aferenta si a existentei lucrarilor care tin de indeplinirea cerintei securitate la incendiu, acest act nu poate fi emis. Cu toate eforturile depuse de inspectoratele pentru situatii de urgenta judetene/Bucuresti-Ilfov in a acorda asistenta tehnica de specialitate, se constata o scadere a mediei lunare de emitere a acestor acte de autoritate de la 23 autorizatii pe luna, cat s-a inregistrat in perioada octombrie 2016 – martie 2017, la 13 autorizatii pe luna”, a declarat Chirca, potrivit Agerpres.ro

Avizele de securitate la incendiu se emit in cazul constructiilor noi sau a modificarilor aduse constructiilor existente si consta in verificarea de conformitate cu prevederile reglementarilor tehnice in vigoare a masurilor de securitate la incendiu, adoptate in documentatiile tehnice de proiectare. Dupa receptia de la terminarea lucrarilor, inainte de punerea in functiune a cladirii, trebuie solicitata si obtinuta autorizatia de securitate la incendiu pentru constructia respectiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *