Skip to content
Politică

Elevii primesc ajutor financiar din partea Guvernului. Programul „Euro 200” continuă

Guvernul vine cu vești bune pentru elevii care doresc să și achiziioneze un calculator.

Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor si studentilor in vederea achizitionarii de calculatoare continua si anul acesta.

Guvernul a aprobat, printr-o Hotarare, modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Bonul reprezinta echivalentul in lei a sumei de 200 de euro si este destinat achizitiei de calculatoare, potrivit hotnews.ro.

Distribuirea bonurilor pentru achizitionarea de calculatoare are termen-limita data de 30 iulie, iar achizitia propriu-zisa se va putea face pana la 31 august.

Bugetul alocat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice pentru derularea „Euro 200” in anul 2016 este de 15 milioane de lei, pentru un numar total de 12.024 de beneficiari (elevi si studenti).

Programul „Euro 200” se deruleaza incepand cu anul 2004, in baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achizitionarii de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competente in utilizarea mijloacelor IT & C.

Configuratia minima recomandata a calculatoarelor pentru achizitionarea carora se acorda sprijinul financiar este urmatoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk si software de baza licentiat, incluzand un sistem de operare si un program antivirus.

In cei 11 ani de aplicare a programului „Euro 200” au beneficiat de sprijin pentru achizitia de computere 293.373 de elevi si studenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *