Elevii români au obținut locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică

Sursa foto: Ministerul Educației
Sursa foto: Ministerul Educației

Elevii români au obținut locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică, cu un punctaj cumulat de 1.963 de puncte din 2.400 posibile, anunță Ministerul Educației.

”România obţine locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz şi un punctaj cumulat de 1963 de puncte din 2400 posibile”, a anunțat Ministerul Educaţiei.

În perioada 29 octombrie – 3 noiembrie, se desfăşoară la Maribor, în Slovenia, cea de-a 30-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică.

”Echipa Naţională a României a dominat categoric competiţia situându-se pe locul I în clasamentul individual, dar şi în clasamentele pe echipe, atât la medalii cât şi la punctaj cumulat.

Dintre cei patru competitori români se distinge Mihnea Andreescu, câştigătorul concursului cu punctaj maxim. Performanţa acestuia reprezintă o încununare a carierei de olimpic la informatică, Mihnea devenind din acest an student şi urmând să îşi continue activitatea ca antrenor şi membru al echipelor de selecţie a Loturilor României”, precizează Ministerul Educaţiei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: