Skip to content
Societate

Elevii români, printre cei mai buni din lume. Au câştigat 3 medalii de aur, două de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie

Lotul olimpic de chimie al României a cucerit trei medalii de aur, două de argint şi una de bronz, la cea de-a 53-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. I. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 21 – 27 aprilie 2019, la Sankt Petersburg, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cele trei medalii de aur au fost obţinute de Emeric Claudiu Ardelean (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare), Ana Florescu-Ciobotaru şi Mircea Raul Bodrogean (elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti), cele de argint de Teodora Stan (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Tudor Lile (Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad), iar medalia de bronz a revenit Sandrei Saade, elevă la Colegiul Naţional din Iaşi.

Lotul olimpic al României a fost coordonat şi însoţit de profesorii Daniela Bogdan şi Mihaela Matache.

Competiţia presupune susţinerea a trei probe, timp de cinci ore, dintre care două probe teoretice şi una practică/experimentală, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat. Problemele propuse spre rezolvare acoperă cinci secţiuni: chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.

La ediţia din acest an au participat 152 de elevi din 28 de ţări.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *