Elevii Școlii Ioanid, implicați constant în activități de voluntariat

Elevii Școlii Ioanid, activități de voluntariat încă de la gimnaziu, în fiecare lună a anului școlar, în parteneriat cu diverse asociații.

„Voluntariatul este o parte componentă a implicării noastre în comunitate.

În fiecare lună a anului școlar organizăm o activitate dedicată responsabilității sociale.

În ultimii ani, am îndeplinit dorințele a peste 2.000 de copii din centrele partenere.

Elevii noștri de gimnaziu și de liceu se duc și organizează ateliere de lucru sau ajută asociațiile partenere punctual, în funcție și de viitorul profesional pe care îl doresc.

Așa că avem copii care lucrează cu copii din mediile defavorizate, avem liceeni care fac practică la Medicină Veterinară în altă asociație parteneră sau copii care organizează diverse proiecte și evenimente ale partenerilor noștri astfel încât să ii ajute pentru un management al afacerilor pe viitor.

Implicarea copiilor în activităţi de voluntariat dezvoltă o serie de abilităţi şi competenţe sociale ca solidaritatea, toleranţa, încrederea, spiritul civic şi responsabilitatea socială.

Nu în ultimul rând, fără ipocrizie, voluntariatul este o activitate pe care universitățile din Vest o apreciază și o caută în CV-urile elevilor care aplică la ele.”, a arătat conducerea Școlii Ioanid, conform defapt.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: