Skip to content
Educație

Elevii stau acasă, profesorii nu. Sindicatele din învățământ cer lămuriri

Inquam Photos / Octav Ganea

Odată cu închiderea școlilor, Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) dorește clarificări din partea Guvernului cu privire la situația profesorilor, sindicaliștii solicitând ca toate cadrele didactice să stea acasă începând de miercuri.

Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis, luni, închiderea tuturor școlilor, începând de miercuri până pe data de 22 martie. Măsura ar putea fi prelungită. Însă odată cu această decizie, nu s-a stabilit ce se întâmplă cu toate cadrele didactice.

În ciuda măsurilor dispuse de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență care vizează suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie, mai multe Inspectorate Școlare din țară printre care: Suceava, Covasna, Cluj, Maramureș, Călărași, Vaslui, Galați, Constanța, Brașov, Neamț, Prahova, Arad, dar și foarte mulți directori de școli din județele României, inclusiv din județul Iași, au chemat angajații în unitățile școlare. Ne referim la tot personalul, (didactic, auxiliar și nedidactic). Se impune ca în regim de #urgență să clarificați această problemă de #comunicare care a fost generată chiar de către Hotărârea nr. 6 a C.N.S.S.U din 9.03 2020.Art.2 „Se aprobă suspendarea procesului de învățământ(…)”!”, se arată într-un comunicat transmis de sindicalişti, citat de Mediafax.

Sindicaliștii din educației de la Iași au trimis o scrisoare către Ludovic Orban, Victor Costache și Raed Arafat prin care le semnalează că această situație se întâmplă în mai multe județe și cer clarificări, scrie hotnews.ro.

Marți, 10 Martie, în ciuda măsurilor dispuse de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență care vizează suspendarea cursurilor în perioada 11.03.2020 și 22.03, mai multe Inspectorate Școlare din țară printre care: Suceava, Covasna, Cluj, Maramureș, Călărași, Vaslui, Galați, Constanța, Brașov, Neamț, Prahova, Arad, dar și foarte mulți directori de școli din județele României, inclusiv din județul Iași, au chemat angajații în unitățile școlare. Ne referim la tot personalul, (didactic, auxiliar și nedidactic). Se impune ca în regim de urgență să clarificați această problemă de comunicare care a fost generată chiar de către Hotărârea nr. 6 a C.N.S.S.U din 9.03 2019. Art.2 „Se aprobă suspendarea procesului de învățământ...”, arată sindicaliștii de la Iași.

„Vă solicităm să dispuneți ca toți salariații din unitățile de învățământ să rămână la domiciliu. Să nu uităm că foarte mulți angajați din învățământ sunt navetiști și folosesc mijloace de transport județene sau intraurbane. Vă rugăm ca în această perioadă să dispuneți ca școlile să realizeze dezinfecția cu firme autorizate pentru a combate toate tulpinile de viruși gripali. În acest sens Guvernul României trebuie să asigure și fondurile necesare pentru această operațiune”, arată sindicatul din învățământ, conform digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *