Skip to content
Politică

Elevii vor putea merge la școală și în vacanța de vară. Ce propune un senator PNL

Senatorii şi deputaţii au depus un proiect de lege în care propun ca elevii să poată merge la şcoală şi pe timpul vacanţei de vară.

Astfel, proiectul va intra în discuţie în noua sesiune parlamentară care începe în februarie.

Iniţiatorul proiectului, prin care se prevede ca elevii şi copiii de grădiniţă să aibă posibilitatea de a merge la şcoală în timpul vacanţei de vară, este senatorul PNL Cristian Mihai Dănuţ

Proiectul de lege propune modificarea Legeii Educaţiei Naţionale astfel:

1. Programul şcolar cuprinde, pe lânga programul obligatoriu, un program facultativ organizat în perioada vacanţei de vară, constând în activităţi instructiv-recreative, numit „Şcoala de vară”. Activitatea „Şcolii de vară” va fi reglementată prin Ordin al Ministrului Educaţiei.

2. Programul grădiniţelor va cuprinde un program de bază, în timpul anului şcolar, şi un program special, cu plata, în timpul anului şcolar, şi un program special, cu plata, în timpul vacanţelor şcolare, necesar pentru a permite supravegherea şi instruirea copiilor ai căror părinţi doresc aceasta. Programul grădiniţelor va fi reglementat prin Ordin al Ministrului Educaţiei.
În expunerea de motive care însoţeşte proiectul de lege, se precizează că Şcoala de vară reprezintă o alternativă pentru părinţii care nu au cum să îşi supravegheze copiii pe timpul vacanţei.

„Comparând această vacanţă a copiilor cu concediile de numai 3-4 săptămâni ale majorităţii părinţilor, se constată că o lungă perioadă de timp, elevii şi preşcolarii nu pot beneficia de supraveghere şi educaţie din partea părinţilor sau în instituţii specializate. În acestă perioadă, şcolarii rămân nesupravegheaţi, riscând să se accidenteze sau să fie expuşi anturajelor periculoase ale străzii, consumului de alcool sau de droguri, iar preşcolarii ai căror familii nu beneficiază de sprijinul unor bunici, pot rămane nesupravegheaţi”, se explică în expunerea de motive.

Aceste programe vor fi cu plată, „în scopul supravegherii şi instruirii copiilor în activităţi opţionale şi recreative, ai căror părinti doresc aceasta, fiind implicaţi în câmpul muncii şi neavând o soluţie alternativă de supraveghere a copiilor în timpul vacanţei şi fără costuri exagerate”.

Initiaţiva legislativă este semnată de 77 de deputaţi şi senatori, majoritatea PNL, dar şi independenţi, UNPR, PND, conform unor surse citate de Romaniatv.net

 

2 comentarii la “Elevii vor putea merge la școală și în vacanța de vară. Ce propune un senator PNL

  1. Adica inteleg eu ca dupa mintea liberalilor scoala ar trebui transformata intr-n fel de institutie sociala, de binefacere pe… bani. Deci trimiti copilul la scoala nu ca sa invete, ci ca sa ai unde sa il duci cand ai tu treaba. Iar profesorii vor fi cadre didactice pe perioada anului scolar, dupa care se vor transforma in babysitteri. Frumoasa mentalitatea asta liberala. Si plina de respect fata de cadrele didactice din tara asta. Nu ar vrea ei, initiatorii astia destepti in cap, sa faca si in Parlament activitati din astea pe perioada concediilor lor ?

  2. P.S.
    Domnul asta, Cristian Mihai Danut, nu este cumva ala plecat de la PC la PNL, la putin timp dupa alegerile prezidentiale ? Pai atunci, ceva initiative legate de traseismul politic, nu poate sa produca Maria Sa (la propriu si figurat!) ??? Ca acolo macar s-ar pricepe in amanuntime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *