UPDATE Tragedia de la Odorhei. David, elevul care a murit, ar fi împlinit 18 ani de Crăciun

Sursă foto: Facebook / Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

UPDATE, ORA 08.30

David a reușit să strige după ajutor de mai multe ori. La un moment dat, însă, nu a mai răspuns. Când salvatorii au ajuns la el, a fost prea târziu. Trecuseră două ore și jumătate.

Tragedia care a avut loc luni, 18 decembrie 2023, la internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc (Harghita), a șocat o țară întreagă. Patru elevi au fost prinși sub dărâmături: trei fete și un băiat.

David, elevul care și-a pierdut viața în tragedia de la Odorheiu Secuiesc, era crescut doar de mamă, iar în ziua de 25 decembrie ar fi împlinit 18 ani.

Luni după-amiaza, imediat după terminarea orelor, el a hotărât să meargă în camera de internat să se odihnească. Nu a văzut când unul dintre pereți a început să se crape și nici nu i-a auzit pe colegii care au strigat să plece repede din clădire pentru că se va prăbuși. Mai mulți martori spun că peretele s-a prăbușit la ora 16.00, cu o oră înainte să înceapă activitățile în internat.

Soarta lui David ar fi avut-o mulți copii dacă se întâmpla câteva minute mai târziu. În acest internat sunt cazați 97 de copii“, au declarat elevi de la Liceul „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc.

Elevii care erau în clădire și au văzut cum unul dintre pereți începe să se crape au anunțat imediat un profesor, dar acesta nu a mai apucat să evacueze toți copiii din clădire.

Cel care a văzut cum s-a prăbușit corpul de clădire al internatului a fost un pompier care era întâmplător în zonă. El a fost și cel care a sunat imediat la 112, scrie adevarul.ro.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

ȘTIREA INIȚIALĂ

Elevul care a murit după prăbuşirea parţială a clădirii internatului din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, a fost găsit cu ajutorul unui câine de căutare al salvamontiştilor. Aceştia au folosit şi o dronă cu termoviziune în încercarea de a-l găsi.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont România, 20 de salvamontişti din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Harghita au participat la acţiunea de căutare-salvare a victimelor din clădirea internatului din Odorheiu Secuiesc.

”Pe lângă salvamontiştii participanţi la acţiunea de căutare în dărâmături, alţi doi salvamontişti au cercetat zona cu o dronă cu termoviziune şi cu un câine de căutare Salvamont, câinele fiind şi cel care a identificat a patra victimă”, a precizat sursa citată.

Clădirea internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit parţial, luni după-amiază, patru elevi fiind prinşi sub dărâmături. Două eleve au fost scoase conştiente, o alta fiind supusă manevrelor de resuscitare, la care a răspuns. Toate trei au fost transportate la spital, una dintre ele fiind intubată. Cea de-a patra victimă – un băiat – a fost scoasă ulterior, fiind făcute manevre de resuscitare, însă fără rezultat, astfel că a fost declarat decesul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: