Skip to content
Politică

UPDATE/ Elicopter SMURD prăbuşit în zona Lacului Siutghiol

UPDATE

Toate elicopterele SMURD vor fi oprite de la zbor în perioada următoare. Raed Arafat a comunicat decizia de a nu mai ridica aparatele de zbor de la sol. Toate sunt de acest tip. „Toată flota SMURD rămâne la sol“, a declarat Arafat.

Unul dintre piloţi a fost adus la mal. Se face resuscitarea sa, dar şansele de supravieţuire sunt aproape nule.

 

Fragmente din epavă au fost scoase la mal, dar trei victime sunt de negăsit, la fel și carlinga aparatului.

Doar una dintre cele patru victime ale tragediei aviatice, doctoriţa Laura Vizireanu (fostă Vizitiu), a fost găsită de echipajele de intervenţie. Victima a fost resuscitată şi dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Starea femeii este critică, susţine Raed Arafat, şeful SMURD şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne. Printre medicii care au efectuat manevrele de resuscitare a Laurei Vizireanu se numără colega sa, dr. Alexandra Cojocaru. „Este în stare foarte proastă“, a declarat medicul, afectată de tragedia care a lovit colectivul SMURD.

Vicepremierul Gabriel Oprea se deplasează în județul Constanța, unde a fost semnalată prăbușirea unui elicopter operat de SMURD Constanța, informează MAI.

”Din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, a fost activat Centrul Operativ de la nivelul Guvernului României și de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru coordonarea intervenției la fața locului. În jurul orei 16,20 prin sistemul 112 a fost semnalat faptul că un elicopter operat de SMURD Constanța s-a prăbușit în zona lacului Siutghiol din județul Constanța. Din primele informații, elicopterul avea 4 persoane la bord, echipajul standard — pilot, copilot, doctor și asistent. Elicopterul nu transportă vreun pacient. Primele forțe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța au ajuns la fața locului”, precizează MAI.

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit, luni după amiază, în zona Lacului Siutghiol, din Constanţa.

Potrivit primelor informaţii, la bord se afla un echipaj SMURD format din 4 persoane, fără pacient.

„Nu este niciun incendiu. Elicopterul SMURD s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol. La bord se află pilotul, copilotul, medicul şi asistenta”, a declarat Ionuţ Cealera, de la Ambulanţa Constanţa, care se află la faţa locului, potrivit antena3.ro.

Conform reprezentanţilor ISU Constanţa, elicopterul SMURD se îndrepta dinspre Tulcea către Spitalul Judeţean Constanţa.

La faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanţă, Poliţie, jandarmi şi scafandri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *