Skip to content
" "
Sălaj Știri locale

Elicopterul SMURD de la Jibou va fi operational incepand din 10 septembrie

http://www.magazinsalajean.ro

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta si secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat va fi prezent, în data de 10 septembrie, la Jibou pentru operationalizarea elicopterului SMURD. La eveniment vor fi prezenti presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, prefectul judetului Florin Florian si comandantul ISU Salaj, Adrian Chichisan.

Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc declara pentru Graiul Salajului, despre acest eveniment de interes pentru toata regiunea de Nord-Vest a Romaniei, că „proiectul de amplasare a unui heliport cu destinatie medicala la Jibou a aparut in urma cu ceva vreme motivat de strategia care exista la nivel national de a acoperi practic intregul teritoriul Romaniei cu baze care sa fie conectate si la cei mai importanti furnizori de servicii medicale si centrele medicale deja consacrate cum este in cazul SMURD Targu-Mures, Cluj sau Oradea.”

" "
" "

„Am luat impreuna cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta aceasta decizie de a amplasa heliportul la Jibou in judetul Salaj pe urmatorul considerent. Raza in care poate actiona este una care acopera judetele Maramures, Satu-Mare, o parte din judetul Bihor, intreg judetul Salaj si o parte din judetul Cluj. Avantajul acestui amplasament este ca spre deosebire de celelalte solutii care s-au mai vehiculat, acopera toata partea de nord a Romaniei pana la granita cu Ucraina si cu Ungaria. Consiliul Judetean Salaj a facut partea de investitii, care inseamna hangar si spatiile in care vor fi personalul medical si cel de zbor. Ele sunt in momentul acesta echipate cu tot ceea ce e necesar, inclusiv cu spatii de odihna si spatii de lucru pentru personalul care va lucra pe elicopter si exista un hangar care a fost proiectat si executat dupa cerintele celor care administreaza si autorizeaza asemenea tipuri de proiecte.”, a precizat presedintele CJ Salaj, Tiberiu Marc.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *