Skip to content
Politică

Eliminarea pensiilor speciale. ALDE: Nu este firesc ca în prag de alegeri să ajungem să luăm nişte decizii populiste

ALDE a transmis, marţi, că există „foarte mult populism” în abordarea subiectului pensiilor speciale şi nu este firesc ca în prag de alegeri să fie luate decizii care nu rezolvă în niciun fel problema bugetară şi care afectează mai multe categorii profesionale. Formaţiunea susţine retrimiterea legii la comisii, pentru dezbatere.

„Astăzi ar trebui să intre la vot în Camera Deputaţilor proiectul privind eliminarea pensiilor speciale. Din păcate, vedem foarte mult populism în abordarea acestui subiect, iar acest lucru are consecinţe în spaţiul public (printre care protestele din justiţie). Din punctul ALDE de vedere, în cazul sistemului de justiţie nu trebuie neglijat dezechilibrul existent, care afectează grefierii şi personalul auxiliar. Totodată, în cazul magistraţilor, trebuie să existe un anumit regim care să le dea confortul necesar, pentru a avea totală independenţă în exercitarea atribuţiilor şi responsabilităţilor pe care le au”, a transmis ALDE.

" "

Partidul consideră că pentru un astfel de proiect ar trebui ca toate partidele parlamentare să meargă în comisiile de specialitate pentru a exista o discuţie serioasă cu privire la schimbarea sistemului privind pensiile speciale, informează adevarul.ro.

Nu este firesc ca în prag de alegeri să ajungem să luăm nişte decizii populiste care nu rezolvă în niciun fel problema bugetară şi care afectează mai multe categorii profesionale. De aceea, ALDE susţine ca astăzi, în Camera Deputaţilor, proiectul de lege să fie retrimis în comisiile de specialitate pentru a fi dezbătut şi analizat împreună cu reprezentanţii categoriilor profesionale vizate”, a mai transmsi ALDE.

Eliminarea pensiilor speciale se află pe ordinea şedinţei Camerei Deputaţilor de marţi, care începe la ora 14.00

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *