Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

Eliminarea supraaccizei la carburanți, o idee bună aplicată într-un moment prost. Lucian Mîndruță: Încă un exces de populism

psnews.ro
" "

Invitat la „Puterea Știrilor”, jurnalistul Lucian Mîndruță a comentat ironic decizia Camerei Deputaților prin care a fost eliminată supraacciza la carburanţi începând cu 1 ianuarie 2020, conform proiectului de lege adoptat pentru modificarea Codului fiscal. Ziaristul susține că, în condițiile unui deficit bugetar deja foarte mare, scăderea unor taxe nu este cea mai bună idee, cel puțin în acest moment.

„Avem deja un deficit de 4,4%, hai să mai scădem niște taxe, să mai scădem niște venituri la buget, ca să se ducă deficitul și mai sus. Sunt unii avocați ai PNL-ului care explică foarte savant că o să crească consumul de combustibil, volumul comerțului și că poate o să încasăm mai mult la buget. Poate! Dar deocamdată pe ce vindem acum la pompă, ce știm, e că o să încasăm mai puțin cu 25 de lei, ăia de care spunea domnul Sighiartău (Robert Sighiartău, deputat PNL – n.r.) la cap de locuitor care face plinul. Deci problema este că noi am descoperit că avem o problemă și rezultatul firesc imediat următor este încă un exces de populism”, a afirmat jurnalistul la ”Puterea Știrilor”.

" "

Jurnalistul spune că avea alte așteptări de la un partid liberal, care ar trebui să înțeleagă care sunt problemele țării și că nu e sigur că se va aplica micșorarea prețului la pompă în lipsa accizei, iar de abia atunci vor începe realele discuții.

Plenul Camerei Deputaţilor a dat miercuri vot favorabil proiectului de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanţi, după ce comisia pentru Buget a adoptat marţi raport favorabil în acest sens.

„Având în vedere toate efectele negative generate de acciza majorată pentru carburanţi (…), propunem următoarele măsuri: – Diminuarea accizei la carburanţi, la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017; (…)”, arată în expunerea de motive a actului normativ.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *