Skip to content
Politică

Elisabeta Lipă, despre rezultatele sportivilor de la JO de la Rio

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă a adresat, luni, un mesaj prin care i-a felicitat pe toți sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Rio.

‘Sportivii medaliați la Jocurile Olimpice de la Rio merită respectul nostru, alături de echipa care a contribuit la succesul acestora, la cea mai importantă competiție sportivă din lume. Îi felicit și îi asigur de întregul sprijin pe care ministerul îl poate oferi pentru continuarea drumului lor către marea performanță”, afirmă Lipă.

Mai mult, ministrul se arată însă dezamăgit de faptul că rezultatele nu sunt pe măsura investițiilor ”fără precedent” din sportul românesc în acest an, informează Realitatea.net

”Din păcate, așteptările noastre, deși au fost mari, pe măsura investițiilor fără precedent din acest an, s-au dovedit a fi mai puțin confirmate de rezultatele finale. Așa cum am mai spus, înaintea Jocurilor Olimpice, este esențial să fim alături de sportivii care fac sau își doresc să facă înaltă performanță, dar mai ales să creăm cadrul pentru întregul sistem sportiv, inclusiv pentru cel de masă, incluzând și componenta educațională”, a subliniat Lipă, cvintuplă campioană olimpică la canotaj.

”Am încredere că responsabilii implicați în elaborarea noii Legi a Educației Fizice și Sportului vor înțelege importanța momentului delicat în care se află sportul românesc și vor oferi noul cadru de care sportul are nevoie”, a mai declarat ministrul Tineretului și Sportului.

România a participat cu 96 sportivi și 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, și a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint și trei de bronz.

Sursa foto: www.ordineazilei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *