Elisabeta Lipă încurajează oferirea de fonduri europene pentru competiţii sportive la nivel amator

Sursa foto: Elisabeta Lipă

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat, joi, că le-a cerut angajaţilor ANS să atragă fonduri europene pentru organizarea unor competiţii sportive la nivel amator precum Săptămâna Europeană a Sportului.

„De câteva zile le-am dat o temă, pentru că nu poţi să faci mişcare doar o săptămână şi să vrei să fii sănătos. Trebuie să găsim soluţii ca prin aceste proiecte cu fonduri europene să atragem şi alte proiecţele, pentru că important este să îi scoatem pe copii, pe adulţi, afară din casă, la mişcare. Sportul românesc are nevoie ca de aer de fonduri europene, dar din păcate nu există fonduri europene pe ce avem noi nevoie, pe infrastructură sau pe sportul de performanţă. Dar în schimb, prin Erasmus, pentru că Săptămâna Europeană a Sportului este la a noua ediţie, au o experienţă, ştiu ce să facă şi au obligaţia să caute alte proiecte astfel încât măcar o dată pe lună să organizăm o săptămână de genul acesta. Şi sunt convinsă că uşor, uşor vom mişca oamenii să iasă din casă. Mai ales copiii care se aliniază foarte uşor atunci când sunt organizaţi. Au demonstrat asta. Deci obligaţia noastră este să le oferim, să le punem pe tavă, diferite competiţii la nivelul lor de vârstă şi, dintre ei, cei care vor dori să facă performanţă, de ce nu?”, a declarat Lipă.

Preşedinta ANS s-a alătura joi angajaţilor agenţiei care au făcut mişcare în sediul instituţiei cu ocazia Zilei Naţionale a Sportului la Locul de Muncă, promiţându-le că vor începe ziua de muncă cu o înviorare de 10 minute.

„Am făcut şi eu puţin sport, pentru că trebuie să fiu un exemplu ei. Au luat au luat foarte în serios această Săptămână Europeană a Sportului, dar nici nu ştiu ce îi aşteaptă. Se antrenează pentru ce îi aşteaptă. Văd că le place şi le-am promis că vom începe ziua de muncă cu 10 minute de înviorare şi probabil că şi dedicarea şi activitatea lor vor fi mult mai intense în felul acesta”, a mai spus Elisabeta Lipă.

Săptămâna Europeană a Sportului (SES) este o iniţiativă a Comisiei Europene, menită să promoveze sportul şi activitatea fizică în întreaga Europa, Agenţia Naţională pentru Sport având calitatea de Organism Naţional de Coordonare a Săptămânii Europene a Sportului 2022-2023.

Proiectul, derulat în ţara noastră printr-o serie de evenimente care vor marca noua campanie #BeActive a Uniunii Europene, promovează un stil de viaţă activ şi sănătos şi contribuie la conştientizarea importanţei sportului şi a vieţii active pentru sănătatea şi starea de bine a comunităţilor. Evenimentul se derulează în parteneriat cu numeroase entităţi publice şi private, având ca obiectiv estimat un număr de minimum 100.000 participanţi direcţi şi indirecţi, la nivel naţional.

Săptămâna Europeană a Sportului este centrată în jurul a patru teme, care să atragă toate categoriile de public: Sport în mediul educaţional, Sport la locul de muncă, Sport în aer liber şi Sport în cluburi sportive şi centre de fitness.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: