Elon Musk a prezentat Grok, interfaţa sa de inteligenţă artificială generativă

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Elon Musk a oferit detalii despre primul model de inteligenţă artificială generativă al start-up-ului său xAI, denumit „Grok”, care are acces în timp real la X (fostul Twitter) şi care va fi oferit iniţial abonaţilor la cel mai scump pachet al platformei, scrie AFP.

„Grok are acces în timp real la ştiri prin intermediul X, ceea ce îi conferă un avantaj major faţă de alte modele”, a declarat vineri seară, la X, şeful Tesla, SpaceX, X şi xAI.

Modelul „iubeşte sarcasmul. Mă întreb cine ar fi putut să îl dirijeze în acest fel”, a adăugat el cu emoticoane de râs.

„Grok” este un cuvânt de argou care înseamnă „a înţelege profund şi intuitiv”.

A apărut pentru prima dată în „Stranger in a Strange Land”, un roman ştiinţifico-fantastic de Robert Heinlein publicat în 1961. Este un cuvânt marţian care indică o înţelegere totală a ceva, datorită capacităţii de a empatiza cu cineva până la punctul de a te contopi cu experienţa acestuia.

„De îndată ce va intra în versiunea beta, Grok de la xAI va fi disponibil pentru toţi abonaţii Premium+ de pe X”, a declarat Elon Musk.

Reţeaua de socializare pe care a cumpărat-o în urmă cu un an a lansat săptămâna trecută acest nou pachet de 16 dolari pe lună, pentru utilizatorii care doresc mai multe privilegii (fără reclame, mesaje valoroase etc.).

Miliardarul a oficializat crearea xAI la începutul lunii iulie, după ce a recrutat foşti informaticieni de la OpenAI, Google, Microsoft şi Tesla.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: