Elon Musk ia în considerare retragerea platformei sale de socializare X din Uniunea Europeană

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Elon Musk ia în considerare retragerea platformei sale de socializare X – cunoscută anterior sub numele de Twitter – din Uniunea Europeană, conform unei relatări media, citată de DPA.

Miliardarul din domeniul tehnologiei este nemulţumit de Legea UE privind serviciile digitale (DSA), a scris joi site-ul Business Insider, citând o persoană familiarizată cu compania.

Actul legislativ privind serviciile digitale obligă marile platforme online să ia măsuri consecvente şi rapide împotriva discursurilor care incită la ură, printre altele.

X a primit recent o listă de întrebări din partea Comisiei Europene, care doreşte să afle mai multe despre modul în care platforma de socializare îşi îndeplineşte obligaţiile.

Solicitarea Comisiei a urmat dovezilor că apelurile la violenţă şi dezinformarea s-au răspândit pe X după atacul asupra Israelului comis de organizaţia extremistă palestiniană Hamas.

Comisarul UE Thierry Breton s-a referit, printre altele, la rapoarte privind imagini şi înregistrări de jocuri video trucate care au fost prezentate ca înregistrări reale. Încălcările DSA sunt pasibile de sancţiuni grele.

Conform Business Insider, Musk a discutat despre a face X să nu mai fie disponibilă în UE sau să blocheze accesul utilizatorilor din regiune.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL