Elon Musk vrea să doneze 45 de milioane de dolari pe lună pentru susţinerea lui Trump

Sursă foto: X

Elon Musk intenţionează să doneze 45 de milioane de dolari pe lună unui grup care susţine campania prezidenţială a lui Donald Trump, la care contribuie şi alte personalităţi din sectorul tehnologic, a relatat luni The Wall Street Journal. Aceasta ar fi una dintre cele mai mari donaţii făcute vreodată de o persoană fizică pentru o campanie electorală din SUA, menţionează AFP.

Creat la sfârşitul lunii mai, potrivit documentelor publicate de Comisia Electorală Federală (FEC), grupul „America PAC” este un comitet de acţiune politică, adică o entitate juridică care nu este legată de o echipă de campanie. Ea nu poate finanţa direct un candidat, dar legea îi permite să desfăşoare activităţi de sprijin, cum ar fi campanii publicitare sau alte activităţi de bază. Potrivit The Wall Street Journal, „America PAC” îşi dedică resursele încurajării susţinătorilor republicani din statele susceptibile de a se îndrepta către Trump să se înscrie la vot. Pentru cei care sunt deja înregistraţi, grupul îi încurajează să solicite să voteze prin corespondenţă sau să profite de ferestrele de vot anticipat.

Potrivit documentelor publicate de FEC, printre donatorii „America PAC” se numără fraţii Cameron şi Tyler Winklevoss, cunoscuţi pentru disputele lor cu Mark Zuckerberg la crearea Facebook şi, mai recent, pentru investiţiile lor în criptomonede. Lista îi include, de asemenea, pe Douglas Leone, partener la firma de capital privat Sequoia Capital, una dintre cele mai reputate din Silicon Valley, şi pe Antonio Gracias, care a fost director al Tesla din 2007 până în 2021.

Numele lui Elon Musk nu apare pe lista contribuitorilor la America PAC, care a strâns 8,75 milioane de dolari până la sfârşitul lunii iunie, potrivit unei declaraţii financiare publicate luni. Potrivit Wall Street Journal, cel mai bogat om din lume intenţionează să înceapă să doneze luna aceasta. Dacă intenţiile lui Elon Musk, relatate de cotidianul financiar, se vor concretiza, ar fi una dintre cele mai mari donaţii făcute vreodată de o persoană fizică pentru o campanie electorală din SUA.

Pentru scrutinul din 2024, cea mai mare donaţie cunoscută public până în prezent a fost făcută de Tim Mellon, moştenitor al Mellon Bank, care a încredinţat 50 de milioane de dolari unui alt super-PAC care îl susţine pe Donald Trump.

În martie, Elon Musk, a cărui avere este estimată de Forbes la 252 de miliarde de dolari, declarase că nu va sprijini financiar niciun candidat. Sâmbătă, la scurt timp după atacul asupra lui Donald Trump, el şi-a declarat public sprijinul pentru fostul preşedinte.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: