Skip to content
Europa

Elveția se pregătește pentru posibile lipsuri „severe” de electricitate și gaz, ca urmare a invaziei rusești în Ucraina

Facebook

Guvernul elvețian înființează un grup de intervenție și un sistem de monitorizare în ceea ce privește domeniul gazelor naturale și energiei, pentru a identifica o posibilă criză de electricitate și totodată, pentru a preveni ceea ce numește posibile „deficiențe severe”, drept consecință a războiului provocat în Ucraina, potrivit Reuters.

Începând cu luna aprilie guvernul elvețian a început să se pregătească pentru o eventuală insuficiență de resurse de gaz, ca urmare a războiului provocat de Vladimir Putin. Potrivit guvernului elvețian, măsurile luate în vedere au inclus și apeluri la populație pentru a reduce consumul sau o posibilă raționalizare.

Momentan guvernul de la Berna a cerut principalului operator Swissgrid, să dezvolte și să folosească un nou sistem de monitorizare pentru a constata evoluțiile rezervelor de electricitate. Sistemul va fi gata să intre în funcțiune până la finalul anului 2022, transmite guvernul de la Berna.

„Sistemul de monitorizare va oferi informații în ce privește actualele rezerve și situația pieței în Elveția, dar și analize pentru autofurnizare”, a transmis Departamentul Federal pentru Economie, Educație și Cercetare, în cadrul unui comunicat. „Mai specific, el este menit să ne arate cât de mult ar putea să reziste Elveția fără importuri de electricitate”, a mai adăugat Departamentul Federal pentru Economie, Educație și Cercetare.

De asemenea, guvernul elvețian a solicitat asociației companiilor din industria gazelor naturale, VSG, să creeze o organizație de intervenție la criză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *