Skip to content
Politică

EMA a aprobat 97 de medicamente noi. Cristian Bușoi: Acestea tratează cancerul, bolile vasculare și bolile mintale, principalele cauze de deces în UE

PS News
" "

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a publica astăzi un raport privind deciziile sale cheie din 2020, transmite europarlamentarul Cristian Buşoi.

„Anul trecut, EMA a recomandat 97 de medicamente pentru autorizația de introducere pe piață, 39 dintre acestea având o substanță activă nouă, autorizată în premieră în UE. Medicamentele recomandate și avizate de Agenție tratează între altele: cancerul, bolile vasculare și bolile mintale, principalele cauze de deces în UE. Pe lângă acestea, EMA, organism decisiv în lupta contra COVID-19, a avizat în 2020 atât un vaccin, cât și un tratament contra noului coronavirus.

" "
" "

Autorizarea de noi medicamente este esențială pentru promovarea sănătății publice, iar Agenția Europeană a Medicamentului a asigurat în toți acești ani acces rapid la medicamente de ultimă generație, salvatoare de viață, impunând un standard foarte înalt de siguranță și calitate.

Odată ce un medicament este avizat de EMA și apoi autorizat pentru comercializare, EMA îi monitorizează continuu calitatea și raportul beneficiu-risc și ia măsuri de reglementare atunci când este necesar. Din Parlamentul European, ca responsabil al relației cu EMA, voi continua să monitorizez și să sprijin activitatea Agenției, care trebuie să respecte legislația europeană și să acționeze strict în beneficiul pacienților”, subliniază Cristian Buşoi, potrivit DC News.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *