Skip to content
Sănătate

EMA a aprobat vaccinul anti-COVID într-o singură doză al Johnson & Johnson pentru administrare în Uniunea Europeană

twitter
" "

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat joi autorizarea condiționată a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Johnson & Johnson, primul vaccin împotriva coronavirusului administrat într-o singură doză, anunță Reuters.

Vaccinul anti-Covid al Johnson & Johnson (Janssen) este al patrulea aprobat pentru adminstrare în Uniunea Europeană după cele ale Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca și este recomandat administrării persoanelor de peste 18 ani, potrivit EMA.

" "
" "

Statele Unite, Canada, Bahrain au aprobat la rândul lor vaccinul și Africa de Sud efectuează un studiu de evaluare continuă a acestuia.

„Cu această ultimă opinie pozitivă autoritățile din întreaga Uniune Europeană vor avea încă o opțiune pentru a combate pandemia și proteja viețile și sănătatea cetățenilor lor”, a declarat directorul executiv al EMA, Emer Cooke.

„Acesta este primul vaccin care poate fi folosit ca o singură doză”, a subliniat aceasta.

Agenția a subliniat la rândul ei într-o postare pe Twitter că vaccinul Johnson & Johnson este „sigur și eficace”.

Vaccinul a fost autorizat în SUA la începutul acestei luni după ce Administrația pentru Medicamente și Alimente (FDA) a recomandat aprobarea sa după studierea independentă a rezultatele testelor clinice desfășurate pe aproximativ 40.000 de persoane în mai multe țări.

Potrivit FDA eficacitatea vaccinului Johnson & Johnson a fost de 85,9% împotriva formelor grave ale bolii în SUA, de 81,7% împotriva acestor forme grave în Africa de Sud și de 87,6% în Brazilia, unde tulpini locale ale coronavirusului sunt larg răspândite.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *