Skip to content
Societate

EMA evaluează aprobarea unei doze booster la adolescenți cu vârsta între 12-15 ani. Cristian Bușoi: Încă un pas important pentru oprirea pandemiei

cristian busoi Facebook/Cristian Busoi

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) evaluează posibilitatea aprobării utilizării unei doze de rapel cu vaccinul Comirnaty produs de Pfizer/BioNTech la adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, scrie Cristian Bușoi pe pagina de Facebook.

„Încă un pas important pentru oprirea pandemiei. Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) evaluează posibilitatea aprobării utilizării unei doze de rapel cu vaccinul Comirnaty produs de Pfizer/BioNTech la adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. În curs de evaluare se află și o cerere a celor două companii pentru aprobarea rapelului la adolescenții între 16 și 17 ani.

Sunt informațiile pe care le-am primit la cabinetul de la Bruxelles de la EMA, în calitatea de responsabil al Parlamentului European cu Agenția.

Comitetul pentru medicamente de uz uman ( CHMP ) al EMA va efectua o evaluare accelerată a datelor transmise de compania producătoare a vaccinului Comirnaty, inclusiv a datelor din Israel, unde doza de rapel se administrează deja, la toate persoanele de peste 12 ani.

Despre necesitatea unor rapeluri suplimentare și a vaccinării copiilor, dar și despre oportunitatea studiilor anunțate de Pfizer și Moderna pentru punerea pe piață a unor vaccinuri care să țintească Omicron am discutat de altfel recent și la întâlnirea Grupului de contact pentru vaccinuri COVID-19, la care am participat ca președinte al Comisiei ITRE alături de vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides și directorul executiv al EMA, dr. Emer Cooke”, spune Cristian Bușoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *